Jag vill jag vill jag vill!

Har börjat virka, det ska bli en uggle-figur. Men nu har jag så jäkla ont i mina handleder så det går inte! Måste dessutom spara handlederna lite tills lite pärl-prylar kommer och jag ska göra lite nytt, och nån beställning.
K'nner att det tar på dom att skriva här också så det får bli ett kort inlägg. Men det är det väl för det mesta?

Syns väl att det är en uggla va?



Har iaf hunnit slå in nån julklapp medan vi kollade CSI tidigare. Tre stycken för att vara exakt. Nu är jag nästan klar med julisarna för i år, ska beställa nån grej och så när pengar trillar in, men i det stora hela är iaf planerna klara. Blir en jul hemma i år. Kommer nog kännas lite konstigt, men ändå bra. Längesen jag firade med min mamsi. :-)

Näpp, ska gå och lägga mig och hoppas att handlederna mår bättre i morgon.

Jag har pysselabstinens, har inte gjort nåt kreativt idag, förutom klapp-inslagningen då. Igår sydde jag julgardiner till M, virkade hälften av det som är gjort på ugglan ovan, antagligen därför händerna är slut, men det var nog bara droppen, tror det är allt pärlande på senaste tiden som satt grunden för ontet. 

Just det sova nu. Natti.

Söka jobb

Jo, jag hittade ju ett på ams som jag suttit och skrivit ansökan till igår. I förrgår ringde jag löne och bad om ett tjänstgöringsintyg, men nä det gick INTE att fixa denna vecka.Vresig dam jag pratade med. Fast jag sa att jag måste ha till fre pga jobbsök så var hon på tvären. Mesig som jag är ibland så sa jag jaja eftersom hon lät så sur och det var det. Tänkte att jag får återkomma med intyget sen, men nu ser jag hur förjävligt det ser ut i ansökan med en massa frågetecken. Så efter deras fikarast (vet att de har en nu) så ska jag traska dit personligen och kräva ett intyg! Måste bara lura ut den bestämda och ståpåiga susann! Hon har gömt sig.

Igår hade vi torsdagsmys på kvällen med tacos och vin. Mamma kom hit och sällskapade, fast det blev rätt sent eftersom jag satt och skrev personligt brev till jobbansökan efter att hon for vid halv 11.
Sen hade jag svårt att somna, så vaknade emilia och fick välling, så hade jag svårt att sova igen. Sen vid 4 vaknade donnan igen, kissat ner sig och välling igen, emilia hade svårt att sova, jag hade skitsvårt att sova, somnade och vaknade av en dröm där emilia blev krossad av en lastbilslast. Suck! Somnade till slut igen, emilia vaknade vid halv 7, men tydligen somnade hon om efter en stund, sen vaknde vi halv 8 för dagen.

Ja, det blev en lång redogörelse för våran natt. Haha. Men den känns så upphackad och jobbig. Blä! (Dock säkert superintressant läsning) ;P

Nä, ska klä på mig lite grann och så, vore en kul syn om jag kom till kommunhuset i natt-stassen. Då blir det nog inget intyg, utan ett intag. (På sluten avdelniung)

Nåväl. So much to do, so little time. Tjing!

Det är en gris i min sallad



Haha, så kan det gå när man har småttingar som springer runt matbordet när man ska äta.



Nåväl, vi är hemkomna från byn igår, trots att det började regna, men vi for hem ganska tidigt med tanke på att det blir mörkt och halt när det fryser. Vägen var bra iaf. Inte hal alls. Hörde senare att folk som kört E10:an att den var snorhal. Men Nattavaaravägen är ju inte lika trafikerad heller, så jag gissar att den var snöigare och det hjälpte mot halkans vara eller icke vara.

Idag har jag och gumman varit till malmivaara och hälsar på mamma/mommo. SKön eftermiddag hade vi. :-) Fast vädret hade ju kunnat vara trevligare. Men desto större anledning att sitta inne och kura och mysa.

I morgon blir det samtal och ev besök på lönekontoret, ska be om arbetsgivarintyg och sånt när jag ska söka en tjänst som är ute nu. Samt när jag ska söka a-kassa, fast helst får jag ju jobb förstås. Men arbetsmarknaden är ju inte så solig som det verkar.

Näpp, nu kallar john blund.
Natti

Vaknade med ont

...i hjärtat, fast på fel sida. kanske är lite bättre nu.
Jag överlever nog.

Strax ska vi börja packa, jag och pigalisa åker ju till urskogarna i eftermiddag. Till min famor/farfar och pappa. Ska bli roligt, har inte varit där på flera månader.

Men före det ska jag och göra stan en sväng med min svägerska. Haha vad fint det låter. ;P

Näpp, nu kallar packningen, det är ju mycket som ska med när man har en liten, och så ska mina små små juveler med också.

Hejhej. Höres efter helgen.

Smyckesverkstad

Jag har inte suttit vid datorn dessmer sen senaste bloggningen. Har pärlat rätt mycket och igår hade vi massor med besök, till Emilias förtjusning. Hon älskar folk :-) Ja, jag mådde ju också förstås, men gladast var nog E.
Tant Essi, mommo och 'farbror' fredric.

Nu sover alla i huset, rätt skönt att ta det lugnt själv ett slag. Funderar att åka till farmor med Emilia i helg, får se, måste ju beröva R bilen då, eftersom bilstolen är jättebesvärlig att ta bort och flytta till annan bil.

Just det, håret ja, det blev ju blont i utväxten, men resten blev nån variant av orange-brun? Dom säger att jag ser ut som smulan.

                          
                                                            

Jag (Vad lång min näsa ser ut :P )         Smulan


Nu har jag börjat längta till jul, eller till då man 'får' pynta. Har ju handlat nån ny grej. Bland annat denna jag yrade om i ett annat inlägg.



Dollarstore 10 :-
Passar med change-serien, en millimeter fel kanske.

Näpp, nu ska jag hoppa i duschen, sen blir det kanske nåt pysslande. Känner mig extra pysslig nu.

Tjing!

Blondering i håret

Här sitter jag med färg på toppen av mig själv. Eller det är slingor, bara lite i luggens underhår och i min tofs i nacken. Kanske slänger in en bild på resultatet om det går att få på bild. Första ggn jag hittar på nåt sånt här. Själv. Min privata frisör Mari har ju satt rosa en gång. Och nu är jag ju faktiskt väääldigt långhårig, men vet inte om jag ska vara kort eller lite längre så jag avvaktar, och sätter färg istället.

Tidigare var jag och Emilia på hennes andra pulktur, vi gick til syaffären och kollade tyg till en julklapp jag ska knåpa ihop, det blev ett köp. Gumman blev dock less typ när vi var framme vid butiken, så det vara bara rejsa tillbaka sen. Hon ville dock inte gå från affären eftersom det fanns så roliga legobitar vid lekhörnan. :P

För övrigt har det varit städdag idag. Fick lite ordning på torpet, bra det för i morgon kommer finbesök från hufvudstaden.

Nej, måste kolla barret nu.

Tjing!

Tävling hos Lily

http://lindablom.se/2009/november/tavling-vinn-valfri-mjukisdress-2.html?_tmp=0f6b597539fe40deef7687cfb87cc9137ea01850

Jag är med och testar lyckan. Är du?

Grönmelerat garn

Det var nu längesen jag stickade, har inte haft lust och tid. Men igår på loppisen hittade jag bättre stickor, så nu har jag gett mig på att försöka få till ett par benvärmare. Vi får väl se hur det går. Har inte så höga förhoppningar eftersom jag inte går efter något mönster. Som always vad gäller stickning/virkning/sömnad. Spännande resultat för det mesta ;-)
Ja. Jag är en pysselnörd utan dess like.

La in några nya alster på smyckesbloggen också. Till exempel detta:

  

Nu sova sova säng. Inte så trött. Men lär vara det i morgon annars. Så är det när man har ynglat av sig. ;p

Blir inte mycket gjort

Jag ska så mycket varje dag, ändå blir inget gjort. Men imorgon ska det fixas lite här. Fast jag har varit rätt trött emellanåt idag eftersom Emilisen vaknade 02 inatt och trodde antagligen att det var morgon. Klockan 05 somnade hon igen. Pjuh! Skitunge!
Hoppas hon fattar att det är natt hela natten inatt.

Jag for iväg själv idag på coop och dollar-tore, blev iväg över 2 timmar, lallade på ett bra tag. Hittade jättefina julgranskulor som ska hängas i dörröppningen till v-rummet, och en fin ljusgrej med små tomtar på som nästan passar i min cult design värmeljus-grej. Vad tusan heter som egentligen, ja men sån där man kan byta plattor runt ljusen m.m Måste bara sätta nåt stadigt under nya ljusgrejen så funkar det.

Jag som inte skulle köpa en enda julgrej i år. Så gick det med det.

Näpp, har lovat gubben att jag ska kolla nygamla serien V med honom. Så hejs!


En schwäng på stan

Eller ja, stan och stan. Var och tankade bilen och var på jysk och kikade lite. Hade ju ett tillgodokvitto som höll på blekna bort, så jag passade på att använda det. Köpte lite julpapper, nån innerkudde-ska sy överdrag och troligtvis ge till farmor och farfar i julis. Dom hade såna där huvudmassörer-ni vet som en bläckfisk som man kliar huvet med. Så underbart sköna. Köpte 2, en till oss och en till svärmor i julis. Så jag fick ju faktiskt lite julhandling gjord. *Nöjd och glad* Och billigt blev det :-)

Nåja, snart ska lillan få lite välling och sova. Sen drar vi mot malmberget och hälsar på mamma/mommo. Emilia behöver se annat efter allt hemmasittande. Hon är en sån som älskar liv och rörelse runt sig, helst mycket folk, och nu har ju ingen vågat sig hit och hälsa på heller. Eller ja, svärmor var ju i helgen, men sen blev hon ju sjuk. Men nu ska vi väl inte smitta mera.

I morse har jag suttit och grejat med min smyckesblogg, men har mycket att ordna med ändå. La in lite nya alster i alla fall.

Lite smakprov:

      


Sent

Oj vad sent det blev idag. Har suttit och sytt lite grann. Jag har ju blivit lite uggle-galen så jag har försökt sy en uggle-gosis. Blev väl sisådär. Men nu har jag lärt mig nåt till nästa gång. Det är ju av misstagen man lär sig.

I förmiddags har jag och gubben min haft verkstad i köket, han har snickrat lampa och jag har pärlat. Fick till nåt guldkorn. Har fotat såklart, men orkar inte lägga in nu. Ska i säng snart. NÅGON har en sån där vakna-hur-tidigt -som-helst-period nu. I morse fick jag dock sovmorgon men i morgon är det väl min tur att kliva upp 06 eller tidigare.

Jag och Emilia har hunnit med en prommis idag också. Första dan vi vågar oss ut. Och E har ju inte varit ute sen förra onsdagen pga sjukan. Säkert bidrar det till gnälligheten.
Men skönt var det att komma ut vill jag lova. Fast halt som f*n. (Ska svära mindre, läste förra inlägget, det var många fula ord där, sry, men jag är bara sån ibland)

Nej, nu måste jag verkligen hoppa sängen.
Uppdaterar bättre en annan gång.

Go´natt!

Måndag

Jag har varit en dålig mamma idag. Fy vad hemskt. Emilia vaknade 5 första ggn var vaken ett tag sen trött igen och vi båda gick och lade oss igen. Vid 7 vaknar hon, och jag tar henne till min säng för mys. Sen måste jag ha slumrat till för några minuter över 7 vaknar jag av en stor duns. Lill-hjärtat har ramlat ner från sängen!
Röd på huvet och jättelessen såklart, och jag har världens dåligaste samvete för att jag somnade.
Såklart blir jag ju orolig för hjärnskakning, men får hålla ordentlig koll på henne nu.

Efter en stund gick det över, men E har varit grinig hela morgonen av och till. Men det beror nog på matbrist, hon har ju inte ätit mycket de senaste dagarna. Fast välling äter hon glatt. Men det kan hon ju inte leva på.
Lite köttfärssås åt hon igår, ska försöka med det sen när hon vaknar igen. Bad mor köpa 6-månadersmat, det går nog lättare ner.

Min lilla skatt.


Doktorn ringde mig i morse och sa att alla prover såg normala ut. Hmm...Vad fan är det då som är fel med magfan? Nåja han ordinerade magmedicin i några veckor iaf och så får jag se sen, blir det inte bättre får jag väl åka till VC igen.

NU: Skura huset.
Hejs.

Magsjuka dag 5

Igår blev ingen uppdatering eftersom vi var däckade av magsjukan, den kom en sväng till eller nåt.
Än är vi inte helt bra nån av oss. Nu tänker jag inte skriva ett ord till om magsjukan, nu är jag less på den och tycker den kan försvinna.
Samtidiigt finns det ju roligare saker att skriva om.

Fast det tar jag en annan gång för nu är jag hungrig!


RSS 2.0