Hemma

Nu är vi hemma från lassa. Emilia är dock väldigt trött. Sover i min säng nu. Hon fick ha kvar dropp-attiraljerna i handen ifall att hon inte dricker som hon ska. I morgon åker vi och tar bort dom om hon är piggare.

Moffa var förbi med krya på dig-presenter till emilia. Jättefina grejer :) Hon kommer bli jätteglad. Men nog är hon lite bortskämd allt ;)
Mommo kom till lassa med en tidig julklapp, 'Totte går till doktorn' den skulle hon få på julafton egentligen, men hon tyckte den var aktuell nu.

Nej, nu ska jag väcka lillgumman. Jag tror hon får sova med mig i sängen i natt också. Inte kan jag låta henne vara så långt bort som i sin säng. Vill hålla koll på henne, helst hela tiden.

Hur kan man älska någon så mycket? Det stämmer verkligen att man har hjärtat springande utanför kroppen när man får barn. Det känns mer så nu när något sådant här händer, något som verkligen får en att stanna upp och tänka efter och vara överlycklig för det man har.

kram till alla nära och kära, var rädd om varann!

magsjuka dag 4 - inlagda på lassa

vaknade kl 7.00. emilia frågade efter vatten, och jag lyfte ner henne från sängen, då vinglade hon in i bokhyllan och vinglade vidare, jag tog upp henne och jag såg nästan bara ögonvitorna och hon var lealös och okontaktbar. robert tog henne och hon blev spänd som en fjäder. vi trodde hon fick nåt anfall. sen blev hon som kokt spagetti igen. hon var okontktbar i flera min. sen började hon gny lite. vid det laget var ambulans på väg. jag har aldrig någonsin varit så rädd i hela mitt liv. först trodde jag inte hon andades heller. vilken panik jag hade. fy. nu är vi iaf inlagda på barnavd, gumman får dropp och vätskeersättning. men hon är helt slut stackaren. sover mest.

Magsjuka dag 3

Idag är värre än igår. Kommer det inte ena vägen så kommer det den andra...suck!

Magsjuka dag 2

Idag har pigan varit piggare. Dock väldigt dålig i magen och har ingen matlust. Har knappt fått i henne nån vätska på eftermiddan heller. Inte ens välling! har förskt med allt, nyponsoppa, blåbärssoppa, vatten, juice och den kära vällingen. Lyckades lura i henne lite vatten iaf, hon fick dricka från mitt glas och vi tog varannan klunk.
Var in till henne nyss, hon skruvar lite på sig och smackar. Säkert torr i munnen också.

Usch för magsjukor. Men vi andra har klarat oss än så länge. Peppar peppar...

Idag åkte iaf alla tomtar och granen fram. Mysigt! Fast jag hittat inte en av mina finaste tomtar. Var tusan den kan vara vet jag inte. Den som jag pratade om precis innan jag skulle pynta. Typiskt!

Nope. Nu började filmen jag höll på kolla igen.

Bye bye


Magsjuka

Nu var den alltså här. Dock ej välkommen alls!

I morse gick jag till jobbet, trots att Emilia var lös i magen på morgonen, men det har hon ju varit i 2 veckor mer eller mindre. Hann inte vara där en timme så fick jag ringa och vabba. Då hade hon skitit superlöst 2 ggr. Väl hemma verkade hon må bra, kom nån skitklutt då och då. La henne att sova och max en kvart  efteråt hade hon spytt ner hela sängen och sig själv.
Nu sover hon igen...

Livet är bra härligt. Men jag har ätit vitpepparkorn. Det värsta av allt är att vi inte kan åka på guldbröllopsmiddag hos min farmor och farfar på söndag :( jag har till och med gråtit en skvätt att vi missar det.
Ringde farmor och berättade om sjukan, och hon tyckte förstås det var tråkigt att vi inte kan komma.

Buhuu.

Nattens köld är hård...


Jo hör och häpna, igår var jag och tränade! Haha, det har inte gått så bra med träningen. Men jag försöker om igen. Det kändes skönt att träna, och idag har jag lite träningsvärk. Jag gillar att det känns att man gjort nåt. Har preliminärbokat träning i morgonkväll med Tessan, så kom jag på att Emilias kusin fyller 6 år så vi är bjudna dit. Får se hur det blir. Vill ju träna nu när jag hittat motivationen. ( När bara 2 par jeans går igen)

Fy -25 grader nu. Huuuu. Nu hade jag helst varit hemma och myst tills det blir minst 10 grader varmare, men det får jag inte, för jobbet kallar tiidigt i ottan i morgon. Extra motigt att behöva använda bilen och åka ända till Malmberget. Nåja det får gå.

I morse skulle jag också till Mbgt för att arbeta, bökar in pigan i bilen sen sätter jag mig själv i bilen och försöker få fram sätet. Stört omöjligt! Lätt att köra när en 2-metersmänniska kört sist. Fick halvligga UTAN bälte. Jag är ju en bältes-gestapo annars. Kändes ju lagom bra.
Nåväl, pigan kom till dagis och jag till jobbet, sen på lunchen fick lantti hjälpa med sätet, skönt att kunna köra normalt.
Åh vad jag älskar vintern, helst när det är svinkallt! Inte!

Nä, tror jag ska krypa till kojs snarast. Klockan ringer ju före f*n.

Natti

Helgen

Jag har ju som jag skrivit om (tror jag?) varit i boden på resa med svärmor och en massa andra kommunalare. Shoppade lite grann. Dock var HM en besvikelse denna gång, hittade iaf 1 kofta där. Jättefin.

HM 399:-


Sen köpte jag lite grann på kappahl. Där hade dom ovanligt mycket fint. Mycket roligare kläder än HM. Köpte ett par jeansleggings. Dom ser jätteglansiga ut på bilden, men är inte så. Lite mera vardagsfina.

KappAhl 399:-


Sen hittade jag även en grå jeanstunika med knappar fram och knytband runt midjan. Jättesnygg! Hittar inte bild på nätet och min kamera är på kanarieöarna just nu.

Sen blev det även 2 julklappar till M från KappAhl.

Jag är helnöjd med min shopping. Sa för ett tag sen att jag inte skulle köpa några kläder förrän jag gått ner lite i vikt, men det är lite svårt att hålla...

Resans höjdpunkt var ju Western farm. Och jag måste säga att det var jätteroligt! Maten var bra, iaf det kallskurna. Åt dock alldeles för mycket.

Julshowen var helt fantastisk! Jävlar annamma vad duktiga artisterna var! Speciellt en tjej som hade en jäkla röst, märktes mest när hon tog i för kung och fosterland i 'All by my self'. Hon hette Linnea Bäcklund. Ja, jag har googlat och letat, hittade dock inte så mycket som jag önskat.
Andra som jag kände igen var 3 st som varit med i idol-Björn Nagander (polisen) samt 2 tjejer, Therese och Sanne (snyggt namn, eller hur!)
Det har verkligen varit en rolig upplevelse. :) Gör jag gärna om igen! Tack för presenten svärmor ♥

Tyvärr blev jag intryckt i väggen av en buffel (ja det fanns många såna där, fyllbufflar) och då ångrade jag att jag lånat kusins fina satinjacka, för jag fastnade i väggen, den var stickig. :( Fölåt J, men det blev några märken på ryggen. Du ska få hyra för sveda och värk.

Nu börjar det bli sent. Måste gå och sussa. Det är ju en ny dag i morgon!





Pjuh!

Fy vilken tur vi hade! Det var inte diskmaskinen som luktade. Det var lysröret som den delar ström med. Där inne hade nåt smält. Så vi kom undan med 323 pix istället för 5000. Tack och lov!

Haft besök ikväll av Tessan, druckit lite te och surrat lite strunt och julklappshandel. Trevligt :)

Kom på att det är ju bara i morgon, sedan är det ju Bodendax. Kom på att jag ska låna en jacka av Jessica, måste ringa henne i morgon. Höll på glömma. Hoppas hon inte är på resande fot eller nåt.

Maja åker utomlands i morgon. Emilia ville också med och åka flygplan. Här håller hon på klä på sig för att följa:














Men hon blev rosenrasande när det gick upp för henne att hon inte fick följa...


Diskare sökes

Våran diskmaskin har pajjat! 2 år och 4 månader sen vi köpte den. Garantin har garanterat gått ut i somras. Måste kolla upp det.
Det började lukta bränd elektronik sen slocknade fanskapet. :(

Jag vägrar diska. Iofs tycker jag inte jag gör annat, men då är det grytor, lådor och napplaskor. Tänk allt annat på det? Nä fy farao.

En ny diskmaskin kostar 5000:- Yippie!

Emilias Önskelista




Lampa, matta, målarset från IKEA








Byxor och nattis Lindex



Böcker med flikar/luckor/pop-up bilder. Denna bild är från Bokus.




Ja, det finns ju hur mycket kul och roligt som helst. Men jag återkommer med uppdateringar senare.






Lördag

Nåja det blev inte så mycket oväder och snö som jag trodde. Men nu är det kallt igen. Hu. -15 grader, och kallare kommer det bli. Det räcker nu tack!

Idag har vi haft besök av J och A som varit i det stora landet i väst i 3 veckor, dom hade med sig en jättesöt tröja till Emilia :) Som hon såklart vägrade prova, men det ger väl med sig med tiden...



Sen har jag och E varit och rantat. Först hälsade vi på hos faster K, min faster alltså. 'Moster' J var där också. Pigan trivdes med fika och en massa leksaker som faster hittat i nån gömma. :)

Sen ringde mamma/mommo och sa att det fanns mat så vi for dit och åt, det var gott. Fast E var itne så pigg på mat. Kan det bero på fikat? :P
Ett tag senare kom även busiga tant T och hälsade på där.

Full rulle idag med andra ord. Emilia har nyss somnat så jag hoppas på att hon sover gott i natt. Hoppas hostan håller sig borta också.

Nu ska jag nog sätta mig och knåpa med mina juveler, fast det är ju lätt att fastna här.

Hejsvejs!

Julklappar

Idag har jag fixat 3 julklappar till! *Nöjd* Nätshopping är ju lätt, bara det att jag råkade beställa en julklapp till mig själv också. Oops! Lätt hänt. Denna tröja nedan blev det. Från bonprix. 179:-



Det blev fler att handla julklappar till. Fick reda på att kusinerna från stockholm + faster kommer till jul. Jättekul! Trodde inte dom skulle det. Extra roligt nu när Emilia kommer ihåg dom. Hon tittar ofta på kort och säger ibland namnen, eller så pekar hon på sina axlar när hon ser C för att hon ridit på hans axlar genom halva byn i somras.



Vad jag fick sommarlängtan när jag ser bilden. Det snöar massor ute nu, och har varit ca 20 grader minus i flera dar. Snöovädret gör iaf att det blir varmare. men jag föredrar nog kylan tror jag.

Nåja, nu är det bara gilla årstiden, och jag längtar faktiskt till lite julstök och att få julpynta :) Jag är en riktigt julnörd. Hoho.

Jordens undergång?

Inte riktigt kanske, men jeansens undergång iaf.
Mina snyggaste jeans dog idag. Mina favoriter (av alla 3 paren som faktiskt passar) har tydligen haft något underligt neonrosa i bakfickan under tvättens gång. Fläckar över halva röva. Jättefint...
Jag har gnuggat och gnuggat med galltvålen det resulterade endast i nariga händer.

Dagens i-landsproblem.

God natt.

Julklappar

Jadå, några är klara. Ca 3 och en halv stycken. Har hittat på en bra och billig egengjord grej till papsi iaf. Den är halvklar. Mer än så säger jag inte ;P
Svåraste är väl svärmor...men det dyker väl upp nåt förhoppningsvis.

På tal om kära svärmor så är det ju bara 1,5 vecka innan vi åker till boden och western farm. *Längtar*. Fast jag vet ju fortfarande inte om jag har fått semester. Har inte varit i närheten av en kommundator på hela veckan. Vabbar för pigan är inte så kry. Hostar och hostar.

Nej nu måste jag väcka skönheten, trots sjuka så får hon inte sova hur länge hon vill.

Tjing!

Partajet

Dags för rapportering om gårdagens partaj.
Det var ju skoj, så länge det varade. Tydligen var jag rätt lättpåverkad så jag blev lite snurrig i bollen och åkte hem vid 22. Har inte varit på topp idag, men jag lever ;)





Helg!

Helg och ledigt! Härligt. Det vankas häxeri i morgon. Grejat med lite förberedelser idag.

• Testat kläderna

• Målat naglarna svarta

• Skrämt min dotter med testsminket

Glömde dock ta bild. Förhoppningsvis kommer jag ihåg det i morgon. Men kan bju på en bild på lillhäxan.




Nu väntar bingen. Skönt att sova. Bäst att ta sig dit snart ifall lillhäxan tycker det är morgon 05:50 i morgon också...Natti!


Rantat i halkan

Ikväll har jag varit ute i halkan och rantat lite. Först till T och sen till mami. Myspys hos bägge.

När jag kom hem kollade jag mailen-erbjudande från bellme (blondinbellas företag) och där var erbjudande på klockor från 149:-, dessa kostar ca 5-600 annars, så jag slog till.



Klocka: I Am Violet

RSS 2.0