Landat här hemma

Vi kom ju hem från Piteå i söndags, men det var på vippen att vi stannade ett tag till. Men det var rätt skönt att komma hem också. Vi har ju haft finväder här också, men nog hade det varit skönt att ligga på stranden.

Idag hade vi då varit och badat nånstans. Utebadet maybe. Om det inte vore för att det varit kalas för pojken, ägnade förmiddagen åt städning. Väldigt välbehövligt. Sedan gick jag och pigan ut på en prommis i värmen. På em var det lite besök och fika.

Blir bad i morgon om vädret tillåter.

Nåja, tänkte slänga in lite semesterpics.






Första kvällen, då det var varmt nog att doppa tårna, eller 'baja dötte i aav' som pigis säger


På leklandet


Första åket på en karusell någonsin. Glad tjej!




Midsommarafton med ett glas vin


Läxade upp en björn på väg hem igen

Stress och vimseri

Försöker få i ordning packningen, det men det går sådär. Det blir ju lätt att jag överpackar, eller så får jag ångest över nåt jag skippat. Vi måste ju få plats i bilen också.
Samtidigt ser hemmet förjävligt ut. Men det får då vara för denna gången. Får hoppas på att det städat sig när vi kommer hem om en vecka.

Egentligen skulle jag varit hemma och packat mer idag, men jag var först på stan och handlade lite kläder. Supernödvändigt, eller?
Sedan for vi till Svanparken och Sommarjippot där. Gick tipsprommis, tittade på fåglar, loppis och käkade en korv tillsammans med Stina. Trevligt!
Åkte sedan och fixade med bilstol i mamsis bil och blev kvar där över middan. Kom hem vid ca 18.15 och har mest grejat med packningen sen dess. Men det går ju inte alltid så smidigt med lilla hjälpredan. Hon satte tillbaka grejer i skåpen igen.

På tal om lill-älskling verkar det inte gå någon nöd på henne efter hundincidenten tidigare i veckan. Hon stod ca 2 meter ifrån en nästan likadan hund som var ute efter henne utan att säga ett pip eller reagera alls. Kanoners!


Nåja, back to business.

Skitsnack

Nu har vi haft skitroligt här ikväll. Stock i toan, det kom upp skit i duschen. Behöver jag säga mera? Fyyy! Nåja securitas kom med nån maskin och efter mycket om och men fick dom lös proppen. Sen var det ju mitt skitgöra kvar-skura och sanera toan. Vilket jag absolut ville göra själv eftersom jag inte litar på någon annan än mig och ytspriten, klorinet och lite såpa.
Jag är nog lite hög nu.

Jag har fått slänga en massa pryttlar som var neräcklade, som duschdraperiet, duschmattan, sockar, trosor, badleksaker. Samt skurmoppen och skorna jag hade på när jag var därinne och sanerade. Tog på mig ett par som jag tänkt slänga iaf.

Usch! Och jag som var sååå trött efter att ha jobbat, bråkat med min dotter, coop-shoppat och pantat burkar. När jag kom hem var jag helt finito, men nej det fick jag inte vara för då startade ju projekt skitgöra.
Uäh!

Men nu är semestern här i allafall. Nu ska jag gå och nanna, och i morgon är en ny dag!


En dag kvar nu...

Fy så skönt med endast 1 dag kvar att jobba! Och det är på ett lugnt ställe, precis vad jag behöver just nu, då denna dag varit ganska stressig både psykiskt och fysiskt. Jag är ganska slut nu med andra ord.

Sitter och finslipar på mina packatillsemesternlistor. Ja, jag gillar listor, så dom är långa, då är det bara packa ner och bocka av. Man slipper fundera vad det är man tryckt ner i väskan egentligen.
Mitt största problem blir nog att få plats i väskorna vi har. Det blir nog lite bag-ladies av oss dvs massa påsar. Såvida ingen har en hockeytrunk som kan tänkas lånas ut!?!

Såhär såg det ut för 2 år sen när vi höll på semesterpacka:





Hundattack

Min lilla älskling höll på bli hundmat idag. Vi var på Strandcafét och fikade, gick sen och skulle titta på vattnet, men då var det en kärring med två hundar som badade (kärringen badade inte) och så fort dom fick syn på Emilia sprang dom emot och började hugga efter henne. Jag tog upp henne i famnen, så högt jag bara kunde och dom hoppade och hoppade.
Som tur var blev det bara en reva i byxorna.
Fy fan säger jag bara. Då var man själv i chock och ville bara få Emilia i trygghet, annars hade då kärringen fått höra. Och polisen.
Jävla hundjävlar! Nu kommer säkert Emilia bli mer hundrädd. Vi som skulle på hundutställning i helgen, det är väl bara skippa. Blir jippot i svanparken om det är fint väder i stället.

Nåväl. Nu är det bara 2 arbetsdagar kvar innan min semester+ föräldraledighet. Jihoo! Har dock lite små-ångest över att jobba de här sista dagarna. Rädd för magsjukor. Vill inte dra hem nåt sånt då vi ska på semestertripp på söndag.
Men det vore väl fan om det skulle komma nu va?

Nog med sånt där tråkigt.
Här kommer en så söt bild från kalaset vi var på i måndags hos tremänning (?) Nova. Småtjejerna var så goa med varann :)


Hemma äntligen

Jobbat. Hämtat från dagis. Sprungit på stan, shoppat. Gått på skobutik me Emilia, skulle kolla foppisar. Vi kivades och trotsade så det slutade med att mobilen blev kvar i butiken, eftersom jag fick nog, tycker man kan bete sig i affärer, så jag bar ut lilla fröken och gick hem. Utan skor (och telefon).

Gick sen tillbaka själv och hämtade telen.

Åt sallad, i denna värme orkade vi inte med varm mat. Sedan förbi dollar och till svärmor/fammo och fikade. Huj, helt slut nu.

Hade ju lagat köttfärssås i gårkväll, bara för att jag tagit fram och den skulle bli dålig annars, men den lämnade jag ju på spisen över natten. Smart verkligen!

Nej, lilla fröken är ännu uppe och skuttar. Läggdags för länge sen. Ska fixa henne i säng sen slappa, eller städa.


Jag vann!

Tävlade om ett presentkort på barnvanligt.nu hos anouk och vann!!
Verkligen jättekul!! Längtar tills presentkortet dimper ner i brevlådan, då ska shoppas :)

Hur gör man för att länka i inlägget förresten? Jag är som sagt ingen superbloggare. Haha.

I stugan

Nu är långledigheten över snart. Sista dagen av 4 idag. Men det känns inte som att jag varit ledig så länge för jag har haft sån huvudvärk i flera dagar och mått småilla, om det då berodde på huvudet eller om det varit psykiskt. Jobbat i magsjukeland i veckan, så den oron fanns ju. Men vi verkar ha klarat oss. Tack och lov eftersom vi är i stugan utan toa.

Bär av hemåt i eftermiddag. Lite trist att jag mått som jag mått och att vädret varit sisådär. Åska o spöregn igår samt storm och idag blåser det fast inte alls lika mkt. Så lite har vi kunnat vara ute och sparka boll. Grillat lunch idag också.
Nu önskar jag mig ett sovande barn så ska jag också lägga mig, har bara sovit 5 timmar i natt. Jag kollade film till efter 12 och pigalisa vaknade 06. Jippiejej!


RSS 2.0