Mamamamama, papapapapa

Ja, det är vad vi hör här dagarna i ända. Lill-bönan min snackar! :-) Och 9 månader blev hon igår. Håhåjaja. Och ammar inte längre. Ganska skönt. Men ändå lite vemodigt. Just ja, tror inte jag skrivit att hon börjat resa sig till knästående också.

Så till min önskelista.
Ett hus tack! Med ett hobbyrum och fin gård. Nu är köket upp och ner av sygrejer, har massa projekt som vanligt. Men nu är min klänning klar ialla fall. Har lust att pärla också...har fått lite nytt material nyligen.
Fast jag kan ta en massa kronor också, om någon vill skänka nån miljon eller så ;-) haha.

Har kommit fram till att jag nog ska börja jobba lite smått iaf efter jul. För att dra in nån krona extra och spara lite dagar.

Ska nog lämna in dagisansökan också, men gumman får inte börja än ändå. Det blir nog hemma hos pappa eller mommo första tiden jag jobbar. Fast jag måste ju hitta ett jobb först och främst. Men det blir väl att springvicka först. Usch.

Näpp, nu ska här grejjas. Hejs


Suddig klänning

Så liten och så arg

Ja, hon är helt galen vid nattning. Bara illvrålar! Fick psykbryt ikväll och lämnade henne skrikandes och smällde igen sovrumsdörren och gick och tog en lång lång dusch. Fast lite dåligt samvete fick jag ju. Men R fick sövde henne och till slut somnade hon, lillgumman. Det gör ju ont i mammahjärat när hon bara skriker så, man vill ju inte att hon ska behöva skrika sig till sömns, men när inget hjälper?

Vi kom från tidno vid 18-tiden, där har hon också tjorvat. Men det kan ju hända att det är nåt med utvecklingen. För när vi varit hemma max en halvtimma kravlar damen på mage, till en stadig leksak som är kanske 50 cm hög, tog tag i den och hävde sig upp på knä! Om hon haft halksockar kanske hon kommit på fötter också?

Nej, ska snart nanna, ifall någon tycker 04.00 är en bra tid att vakna för dagen. ( Så var det idag)


Bild på leksaken hon tog sig upp på knä med.

Svårnattad frökenfräken

Emilia kan vara så trött så trött, men bara gallskriker om jag inte är i rummet eller håller henne i handen. Ikväll var jag tvungen att ge en tissetår innan hon kom till ro. Hade velat ha mina tissar för mig själv nu, tack! Men ännu får hon lite på nätterna, men hon tar ju mer än gärna flaskan också. ( Så på semestern har jag festat till- med en alkoläsk!)
Undra om det är efter semestern hon inte vill somna ensam!? När hon blivit bortskämd med att nån är där.

Igårkväll när hon sovit 1-2 timmar vaknade hon med ett illvrål som kunde väcka döda. Ja, jag trodde hon sett djävulen himself, hon var helt hysterisk och bara skrek i förtvivlan. Stackars lilla älsklingen.
Men nu har hon sovit lugnt iaf sen ca 20.

Imorgon drar vi till byn (Tidno) pappa/moffa fyllde år i tisdags och faffa/gammelfaffa fyllde år idag, men han är på lassa igen, men får kanske komma hem i morgon. Jag tänkte vara förbi honom idag men jag somnade på soffan.
Nåja, vi sover över och kommer hem på söndag. Men jag fasar för mygg och sånt h-vete. De har säkert frodats efter dagens oväder.

Näpp, nu blir det fixa vällingflaskor inför natten, koka vatten och göra mig klar så ska jag gå och lägga mig och läsa Tyskungen av Camilla Läckberg.

Idag gjorde jag förresten en utsvävning och köpte ett par skor, nåt mellan ballerina och gympadojja i silver/vitt/svart. Tänkte lägga in en bild, men har varken idats fota eller föra över bilder idag. De var på rea för 149:- och supersköna!

Natti!

Skallebang

Nej, jag har inte varit på fest igår, fast det känns så. Fast hade jag det hade ju huvevärken varit befogad. Fick faktiskt ont redan igårkväll, tog 2 brusalvedon, men det hjälpte inte. Hde kvar ontet när jag vaknade (alla 7 gångerna) pigan har ju förstås svamlat inatt också.
La henne nyss att sova igen.

Igår var vi iaf och åt tacos hos mamma, gottigott. Emilia blev helgalen efter mickis (katten) spännande leksak ;-) Sen tog vi en snabbvisit förbi kerstin och 'moster' Sissi.

Emilia verkar inte komma till ro. Ska se vad som felas. Möjligtvis tutten som ligger på golvet, eller bara ett stycke tjurig unge.


Emilia ca 6 månader och redan märkeskläder

Spår i sand..., nej vällingen

Igår så gav jag mig fan på att börja med mina promenader igen, de har uteblivit nu ett tag. Och solen sken så jag och pigan gjorde oss klara, jaha då kom världens skur, men när den gick över gick vi ut. Hann väl gå 10 min max så kom nästa skur, blev lit blöt men sprang under e´n carport. Emilia hade ju regnskydd över vagnen iaf.
Nu tror ju jag åter igen att det är färdigregnat. JOJO, 2 omgångar till kommer störtskurar och då var vi utan möjlighet till regnskydd.
Så blöt som en katt (konstigt ordspråk) kom jag till kusin/moster J. Fick låna torra brallor :-) Fikade och hade det trevligt.

Fick börja denna dag med att städa upp en halv burk välling från köksgolvet, inatt var jag lite trött och fumlig. R var upp och sprang i natt och när han kom till säng pratade han om mina fotspår i vällingen. ;-)
Och när jag hällde upp kaffe nyss så råkade jag sätta fil i kaffet. Haha. Vilken start.Nu blev det mycket eländigt snack, här kommer en bild från sköna Rosvik där vi var och hälsade på under Pite-resan.

Vita ben, jag? Nääää....

Hemma igen

Ja, då var vi hemma igen. Skönt! Fast vi har haft det superskönt och trevligt på semesterresan också. Men hemma är ju alltid bäst. Sen hade vi ju inte rinnande vatten där vi bodde så nu har jag tagit en lååång dusch, härligt!

När vi kom till stugan utanför Pitsund var det kanonväder, slängde på bikinin så fort jag bara hann, Emilia badade i en pyttebalja vi hittade och jag och svärmor och Agnes tog ett dopp i havet efter att gubbarna våra tagit ett dopp före. Men någon var ju tvungen att vara med Emilia så vi fick turas om med doppandet. Älven/havet är ju lite för kallt för henne.

Dagen efter for vi till havsbadet, men först var det lite för varmt på beachen så vi var och åt glass, kikade i butikerna som fanns där och åt hamburgare på bistron, sen en sväng på stranden igen, men då hade det börjat blåsa, jag vadade bara ut en bit sen kom ett jättemoln och det blev småkyligt.

Vi hann även vara på stan (i Piteå)  2 ggr. Första dagen hann vo bara med 2 butiker innan ungar och gubbar (Mest gubbarna) var less. Men jag fyndade ett par jeansleggings, ett linne och en kofta ( i hettan) kollade på klönningar men resonerade så att hur många dagar är det klännings/koftväder? Och jag fick rätt för det blev ju kallt till helgen, har bott i min kofta.
Sen var vi även i stan igår och då hittade jag solbrillor, ett linne och ett halsband. (JA, jag köper halsband ibland, trots lagret hemma)

Just det vi har ju ätit och ätit, så nu känner jag mig helt plufsig, så nu blir det diet, haha nåja men lite nyttigare liv iaf. Fast i morgon blir det ju kalas hon Tessan, men sen. Hon fyllde år idag, men orkade inte fara dit för vi kom hem först vid 17-tiden, vi åt och jag slocknade på soffan i några minuter innan Emilia kom och kittlade mig under fötterna, gullegumman.

Emilia hade lite svårt att somna idag, det blir väl omställning att komma hem också. Hon är väl van nu att jag söver henne. Men nu blir det andra bullar när vi är hemma.
I morgon måste vi sänka spjälisen, snart börjar hon nog ställa sig upp, och lätt far hon över kanten.

Nåväl, nu har jag avlagt en liten rapport om vår vecka. Här kommer några bilder.


Bad i liten balja


Klappa klappa händerna


På beachen


Här bodde vi ;-)

RSS 2.0