Fikat

Jaha, vad har hänt idag? Tagit en lugn förmiddag, sen ut på en liten prom, E sov bara 25 min, sen träffade vi tant tessi för en fika på Åhults. Trevligt och gott.
En snabbsväng på lindex, köpte bara hårspray, går snabbt åt med en 12-årig donna i huset.

Senare for jag själv på Jysk, skulle kolla om det fanns nåt lila tyg till bra pris, men icket. Vill ju sy en massa attiraljer till v-rummet. Har hittat på stoff och stil, men känner att pengarna behövs mer till annat just nu.

I morgon ska jag nog ta emilia och fara på öppen lek tror jag. Det var ju så roligt förra veckan tyckte hon. (och jag) Men vi får se.

Nej, känner att jag ´verkligen inte har nåt att komma med här ikväll. Så det får vara bra så.

Go´natt. Snart Idol igen! Och sen go´natt...

Trött

Äntligen hemma igen efter haparanda-turen. Puh! Handlat lite grejer, mest nödvändigheter och saker åt Emilia. En rosa potta, en rosa mammutpall, en ståpall till toa, badleksaksförvaring,  2 äta-set (ett rosa & ett grönt)m.m Det blev mycket rosa denna gång. Jag som inte brukar köpa SÅ mycket rosa. Batterier, värmeljus å sånt.
Det största var en byrå till hallen.
Denna --->http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40159837

Åsså råkade jag förstås slinka in på skopunkten. Och hem fick ett par fodrade sneakers följa. älskar det lila lurvet i. :-) http://www.skopunkten.com/Sportskor/Modeller/Kangor?art=250207

NU ska jag leta upp nåt ätbart. Åt ju vid 14-tiden på ikea och det är ju som ett tag sen. Bara snaskat lite karra på bussen sen dess.

Tjing!

Fixar och grejsar

Här har vi myst och tittat en skitdålig film iofs, men karrat var gott. Räddade kvällen. Haha. Nu har jag laddat mobilen med lite mer Lisa Ekdahl och Erik Hassle inför Ikea-resan i morgon. Ska bli kul, men har lite separationsångest när jag ska vara borta från pigis så länge. Jag vet att hon kommer ha det bra men ändå.

Min fina böna som kan gå 6-7 steg själv! Och nu har hon 8 tänder! (veckans skryt)

Höll på trilla av stolen i morse när jag skulle gå och inspektera kontot. 42 kronor fanns där. WHAT? Idag skulle ju föräldrapenningen komma. Trodde jag då. Men sen efter lite efterforskningar kommer den på måndag. Tur att jag hade lite på sparkontot, annars hade Ikea-resan varit hotad. Ja, då hade det ju inte blivit av alls. Hemska tanke.

Näpp, nu ska jag hoppa i säng. Hoppas jag kommit ihåg att förbereda det mesta nu. Fast bussen går först 8.15 så jag hinner ju på morron. Lär ju vakna senast halv 7 ändå. Men ställer ju klockan, för det skulle ju vara typiskt om Emilia skulle ta sovmorgon just i morgon.

Natti.

Måndag

Jag gillar måndagar, när vardagen åter är tillbaka. Men fråga mig igen när jag börjat jobba igen, kan inte garantera samma tycke då.

Idag blev det ju en tidig promenad. Kl 09 gick vi iväg, lagom till Emilias första tupplur, träffade farfars syster för lite business som jag nämnde i förra inlägget. Efter det kilade vi till Anneli och Nova för lite lunch och umgänge. Alltid lika trevligt. Sen till tupplur nr 2 gick vi ut på en prommis tillsammans. Skönt väder också! Så det har blivit säkert 2 timmar prommisar för mig idag. Känns kanon.
Sen gick vi allihopa in till oss för lite mera mat åt småttingarna, samt mammorna. Och så ut igen på stan, Lindex (hittade ingenting) och Ica, hittade lite mat. 

Emilia har inte sovit alls sen typ 13-14 tiden så hon var lagom glad när det led mot kväll. Hon stupade utan ett pip 19:23.

Funderar på att gå på öppen lek i morgon. Fast jag har ju líte bacillusk-skräck nu när gris-sjukan också florerar.  Men det hade varit så roligt att gå dit. Får se i morgon, hur det passar med sovningar m.m

Hejsvejs och nattinatt. Blir nog en ganska tidig kväll. Så säger jag ofta, men det ÄR ju så skönt att få sova ut lite. NÅGON är ju rätt morgonpigg.

 <- - - NÅGON

Borta bra...

Ja, då har vi kommit hem från våran långtripp ;-) till malmberget. Vi har ju som sagt varit hos mamma/mormor i helg. Myst och grejjat i huset och med (o)djuren då.

En viss liten donna jagade glatt efter katterna, men dom var inte lika glada. Undra varför?!

Nu ser lgh här ut som ett bombnedslag, men det får nog vänta tills i morgon, för jag tänker ta det lite piano och fixa lite med några smycken, jag och Emilia ska på tidig morgonprom till patienthotellet och träffa min farfars syster som beställt boksmycken till sina döttrar och svärdotter. Hennes gubbe ska på röntgen i morgon, då passar vi på att göra business.

 
Vilken sovstil, den jag skrev om igår


Kolla vad jag hittade på Coop för 49:-, råsnygga!


Detta är boksmycken för den som inte vet. Pinnen sätts in i boken och hänget hänger ner efter bokryggen. Snyggare bokmärke får man leta efter ;-)

Nej, nu ska jag göra i ordning lite te, kika lite bloggar sen blir det smyckesfix.
Tjing!
//Sanne


Oh så trött man kan vara

Jag har varit tidernas trött idag. Men Emilia har varit så pigg så pigg, vid mellanmålet eller ja efter förstås tänkte jag att vi sover tillsammans. Jo pyttsan, hon for runt som en virvelvind i sängen. Jag somnade nog till nån gång ändå. Till slut gick vi ner till mamma/mormor, Emilia tröttgrinade en sväng sen lekte hon glatt och jag satt som en zombie, då blev jag uppskickad att sova, trots att mamma inte får lyfta nåt alls. Tog med telefonen och hon lovade ringa mig om emilia blev grinig.

Hennes (mammas) fåglar väckte mig efter 15-20 min men nu lever jag iaf. När jag kom ner hade E somnat i soffan med benen hängande ner för kanten, haha såg jättekul ut. Tog bild förstås, men jag har ingen datakabel här, så bild kan jag inte sätta förrän i morgon tidigast. Det var så sött. Min gullegumma. 

Nu ska jag åka och handla lite tillbehör till middan. Blir specialtacos på gårdagens köttfärssås.

Tjing!

Snilleblixt.

Ska bo hos mamma i helg. Men vill lägga upp tradera-annonser så jag lägger upp bilder här bara för att komma åt dom ikväll.

     

Full rulle

Åkte hemifrån redan 10 i morse. Till mampa för att utfodra en massa odjur i både fyrbent och flygande form. 7 stycken totalt. Gumman sov gott i gammelvagnen. Det blev storhandling på Konsumhallen, ett paket lätt och lagom och fyra päron.

  Här är några

Hem vid 13-tiden och busade och städade lite.  14.30 somnade skönheten. Men när E & E med föräldrar kom kl 15.00 var det slutsovet. Men det hade jag ju räknat med. HUR kul är det att sova när man har buskompisar i huset?
Min E fick 2 stora kassar med kläder och skor. Mycket fint. Tack tack!

Jag har rensat lite i garderoben igår och idag (min), skickade med det mesta till p-vaara, skönt att bli av med lite. Nu 'behövs' påfyllning. Haha.
Jag hade ju gärna köpt lite längre tröjor som man kan ha leggings under, men det blir ju happis-resa nästa lördag så då blir det ju annan shopping.

I morgon blir det iaf en tur till Jive med M, vi ska kolla 'bad hairday-mössor'. Not for me. Men kaaanske jag råkar handla nåt annat? Barnbidraget kommer ju i morgon. Hoho. Nä, det blir nog inget för mig.

Hade behövt sälja lite juveler. Gjorde lite igår, före det var det ett tag sen. Men jag tycker ju alltid jag har för lite/fel material.

   Lite av det senaste.

Skurtant

Ja, idag har jag varit duktig. Jag har skurat alla dörrlister (händer lite för sällan i detta hem) och de var ju vita! Där under skiten alltså. Haha. Ja och dammsugit och skurat hela lgh också förstås.
Och igår tog jag och storskurade toan, under tvättmaskinen och väggar m.m Så känns det så fräscht. Skönt.
Nog om det.

Har iaf kommit i gång med motionen nu. Känns så skönt. Prommat säkert 4 ggr denna vecka + varit på gympa med svärmor. Det bästa är att min fina svärmor skulle köpa träningskort åt mig i förskottspresent. Jätteglad blev jag för jag hade ju inte riktigt råd med det nu. Eftersom jag ska till Haparanda och Ikea, och icke att förglömma skopunkten :P den 26/9. Har väl inte råd med det heller eg. men vem kan motstå erbjudandet att åka dit för 125:- och få lunch inräknat i det? Och sen behöver jag/vi en massa saker.
Men läskigt att vara borta från Emilisen i nästan 12 timmar!

Ikväll tänkte jag sy en rosettväska, fick idén när jag prommade idag. Men först hamnade vi på balkongen med tända ljus och te, sen fastnade jag här vid datorn. Nåja, idén finns nog kvar i morgon. Fast i morgonkväll ska jag och hälsa på Kusin V när barnen är nattade, ska bli trevligt. Det är ju inte jätteofta man tar sig iväg nånstans fast man kan.

Såg förresten 'Män som hatar kvinnor' häromkvällen. Den var ju jättebra. Rekommenderas!

Hos fammo får man 'leka' med glass-skeden :-O

Tävling

Nu är jag med i en tävling, det är namnbyxorna som kan vinnas. Hoppas på vinst! http://alskadehjartegryn.blogspot.com/

ÄLSKADE HJÄRTEGRYN

Min lilla klätterapa

Ja, så satt vi, jag och R och tittade på bilder från förra sommaren på datorn. Emilia var placerad i gåstolen med en muta i form av ett smörgåsrån. Hon bökade lite där som hon brukar. Sen blev det tyst.

Vi tittar bak och ungen står vid fåtöljen. Hon har på nåt vis som jag gärna hade velat se klättrat ur gåstolen tyst och obemärkt och vi har inte märkt nåt, trots att hon var alldeles bakom oss. :-O

Jag fattar inte hur det gått till. Min lilla bebis kan väl inte göra sånt??


Bild från juni.

RSS 2.0