Hemkomna

Vi har haft en supermysig jul hos farmor & farfar med massor med nära och kära omkring oss. Vi kom hem igårkväll, för idag är sista lediga dagen sen vankas arbete igen.
Vi funderade på att åka till puoltikas idag då det varit kalas i helgen, men vi kom överenes om att vi måste nog ta tag i hemmet idag, förjävligt är bara förnamnet på hur det ser ut. Fy. Ska väl försöka komma mig ut på mellandagsrean och kolla skor. Jag fick ju pengar till det av far min. :)

Har inte riktigt tid att lägga in några bilder, men ska försöka komma ihåg det senare. Tjing!

En dag kvar

Bara en dag kvar att jobba, sen är det 5 dagars ledighet! Jihoo!

Har suttit hela kvällen (känns som det) med ett halsband till mommo som fyller 70 år på juldagen. Hon hade vissa önskemål och har försökt gå efter dom men jag hade som vanligt köpt för lite pärlor. Dumsnåla jag. Nåja det blev ju nåt till slut.
Nu ska jag stansa in en kusins namn på en bricka, sen sängen. Klockan ringer före fan i morgon igen, tänkte försöka komma i säng i tid, men det skiter sig oftast.

En annan sak som sket sig var julklapparna till de vuxna-generation näst äldst, när jag väl fick hem skyltarna 'Hem ljuva hem' var 2 av 3 skitfult gjorda, slarvigt och med avskavd färg. Bottenbetyg för miniskunk.se
Isch!
Men idag hittade jag en jättebra julklapp till fammo & faffa på EM. :) Så nu är jag typ klar med det. Klapparna alltså.


Flyttat hem

Nu har jag och pigan flyttat hem, eller ja igårkväll.
Vi var ju hela högen på lilla julafton hos svärmor och hennes sambo och åt julmat och öppnade paket. Vissa busade i trappan. Gissa vem? Tomten, bocken eller barnet?


Bowlat och fever

Idag hade vi apt med jobbet, åt thaimat (eller filipin-mat? hon som lagade är då filippinska) sen for vi och bowlade, ringrostig i början men sen släppte det. Tyvärr såg en av 'gubbarna' jag bowlat med förut att jag ännu hade mitt klot i förrådet, och tyckte jag skulle ta hem det så dom inte rensar bort det. Meeen sa jag, jag bowlar ju säkert en gång om året! Visserligen är ju förrådet för medlemmar och det är ju kanske 7 år sen jag var medlem...
Nåja, kånkade hem det. Det väger ju as.

Sen har jag haft en riktig fläng-kväll. Jobbade 1,5 timma på Enen, sen 2 timmar på öppna hemtj i malmberget, ganska kul, men blev lite sen,  jag var iaf klar innan mitt arbetstid var över.

Svängde förbi coop på väg hem, hade fått rapport hemifrån att the fever is in da house. 50% sjuka. Stora flickan och stora pojken.
Hoppas Lilla flickan och Största flickan klarar sig.

Nattinatt

Lucia

Har stressat som en dåre idag. For och handlade när vi hade ätit lunch och E gick och vilade, blev dock lite senare än tänkt. Var på dollarstore, sen var det typ 25 minuter tills vi skulle vara på dagis för att lussa, och skulle ännu handla mat på Coop, har aldrig handlat så fort. MEN i kassan när jag skulle betala så gick inte köpet igenom-Nä tänkte jag nog har jag väl såpass med pengar, testade igen, nope funkade ej, fick ta bort en grej på 110:-, funkade fortfarande inte, hade 105:- i kontanter, DÅ funkade det. Tack och lov. Lite pinsamt dock, och jag som var så stressad.
När jag kom hem hade jag 18:- på kontot. Ooops!
Tack och lov för sparkontot!

Nåja hem, kånkade in 4 kassar själv. Sprang runt som en stressad yr höna hemma, vi fick på Emilia kläder, jag gick raskt bärande på Emilia till vagnsförrådet, slängde henne i vagnen och sprang. I -20 graders kyla. AJAJ luftrören/lungorna. Vi kom fram precis när luciatåget började röra på sig. Slängde Emilia ur vagnen och in i tåget till en av fröknarna. Pjuh!
Ungarna var jättesöta. Fick inte så bra bilder. Kameran gillade inte kylan och endast reflexerna syntes i princip.









Detta var skarpaste bilden, rolig min, haha.


Fikade på dagis, gick hem, åt mat. Sen for jag på luciakonsert i kyrkan med faster, mysigt. Jätteroligt att hon frågade. Extra roligt att M var med i luciatåget. :) Det var ju konsert för nära o kära igår men jag jobbade ju, trodde inte det skulle finnas biljetter till idag.

Efter den hemkomsten har jag städat, plockat och slängt grejer. Bar nog lite för tungt för jag fick så ont i armen, tänkte att nu har jag stressat mig till en hjärtinfarkt, tills jag räknade upp alla ansträngningar jag gjort idag.
Kånkat mat-Emilia-grejer till sophuset. Nu känns det bättre, men tar det lugnt.

Dålig uppdatering

Jag har arbetat 6 dagar av 7 denna vecka så jag har varit rätt trött. Men nu känner jag mig lite piggare. Kanske för att jag vet att jag är ledig i morgon :) Då blir det lucia på dagis, mysigt. Tyvärr missar jag julfesten där när jag jobbar på onsdag. Buhu. Måste iaf på dollar och leta julklapp, alla barn ska köpa en julklapp för 20:- så kommer tomten med paket. Ska kolla lite annat där också. På dollar.

Skulle ju inte köpa julklappar åt alla vuxna i år, men kom över en bra/fin/rolig grej, så jag kunde inte låta bli. Hihi. Inget stort, men iaf.
Men Emilia skulle ju ge foton på sig själv till några, men hon såg ut som en junkie så dom skippar vi. Dåligt att dom fick fotas så jäkla sent (11/11), så fotona har inte ens kommit. Har bara sett på dagis deras ex. Så hon skulle ju aldrig hinna omfotas :( Buhu igen.

Tur jag har hunnit få min julklapp redan. Kanske får till nåt själv ;) Kan ni gissa vad jag fått?



Emilia och Pelle läser Alfons-boken.

Upp och ner

Det är lite upp och ner med sovtiderna här. Idag vaknade pigan 05.00 pip. Försökte ge vatten ,hon brukar ju dricka välling men hon får inte ännu pga magen och att det är så mycket fullkorn i den, har provat en majsvälling låglaktos men hon säger isch 4 av 5 försök. Men jag ser detta som ett ypperligt tillfälle att få henne att sluta med nattätandet. Hon är ju trots allt över 2 år, hon behöver ju inte nattmat, det är bara en ovana.
Nåja vi steg upp före halv 6 ur sängen iaf.

Sen har E sovit en stund på morgonen vid 9 och nu sover hon igen. Jag har också sovit närmare 1 tim. Skönt, hade nog somnat till idol annars. Ska till kusin J och kolla :)

Duschen nästa.




Min favvo. Jay är ju också helt grym men det stör att han åkte fast i drogtestet :/

Friskus

Äntligen börjar friskheten märkas i huset. Nu är gumman pigg och busig igen. Precis som det ska! Dock är ju inte magen sådär riktigt återställd, men det tar sig för varje skit. ;P Men nu är hon jätteorolig, gråter i halvsömnen. Har varit in och kramat henne några ggr. Lillhjärtat♥

Vi tog en tur ut idag och oj vad glad hon blev. Vi tog vagnen och prommade till Ica för att skicka iväg ett paket och så hämtade jag ut min arbetstunika jag beställt, men jag känner mig dock lite lurad, den var nedsänkt till 112:-, sen kom ju momsen. Ok det visste jag ju. Men är det verkligen rätt och riktigt att dom kan ta moms på postförskottsavgiften och frakten?? Det slutade på 290:-
Nåja den passade iaf.

Vi slank in på EM och där hittade vi en julklapp. Sedan gick vi förbi bemanningsenheten och jag fick mitt nya schema. Tur som tusan att jag sökt föräldraledigt julen, skulle ha jobbat eftermiddag julafton-juldan-annandan. Värsta tänkbara!

Nåja, nu ska jag glo film med älskling. Tjing.


RSS 2.0