28 februari 2010

Sista dagen i månaden. Fort går det.

Jag och Emilia skulle baka/har bakat havrekakor idag. Skrev hastigt av ett recept från nätet medan E otåligt drog mig i byxbenen. Det resulterade i att mjölet helt uteblev från receptet. Tog dock fram mjöl, men eftersom det inte stod nåt om mjöl på mitt lapp så satte jag så fint undan det igen.
18 små kakor hoppade i ugnen-ut kom bara en...
Det blev alltså en enda stor kaka, mer som ett MEGA-havreflarn. Brän...jag menar välgräddat var det med. ;)
Bra jobbat bagare Nilsson!

Fick ett samtal för en stund sen. Kusin J som ringde och frågade om jag vill ha kläder. OM jag vill! Självklart. Så hon kommer hit med dom på ett tag. Spännande.
Som lilla julafton.

27 februari 2010

Satte mig ner just, det har varit en fartfylld förmiddag. Kul, vi brukar ju mest slöa då. Jag och pigan gick ut på stan en sväng, ica, apoteket och sedan tog vi en sväng förbi loppisen på folkets hus. Vi hittade lite fina kläder åt lilla fröken.



Nyätna, och Emilia sover sin lur. Nu ska jag plocka fram mina pärlor och se om jag har inspiration idag.

Förresten, kul att du hittade hit utan detektivarbete L ;)

26 februari 2010

Justja, mitt nya nyttiga liv har ju börjat. Och idag äter jag karra. Aj då. Men det är ju fredag, typ helg!

26 februari 2010

Idag har det varit en heldag hos mamma/mommo. Men Emilia tyckte inte att hon skulle sova eftermiddagsluren där, hon ville ju bara busa med mommo. Men till slut stupade hon iaf. Klockan 16. Hon brukar få sova till 15.30 max annars. Så sovandet blev helt fucked up idag. Nåväl, hon var uppe en timma längre och somnade utan ett pip, som vanligt iofs. 

Jag for och handlade på konsum när Emilia och mommo busade som bäst, skulle skicka iväg ett tradera-paket, men såklart glömde jag paketet i bilen och ides inte gå ut igen. Men jag handlade lite fredagsgott åt mig och en bok. Sjöjungfrun av Camilla Läckberg för 49:- kanon! Inbunden och allt. Fast jag brukar ju föredra pocket annars, de är lättare att hålla i.

 

Tror jag ska lägga mig i soffan nu med mitt karra och min bok och bara mysa.
Tjingeling

25 februari 2010

Scrappat lite, dvs  klippt och klistrat på dagisnivå ;-) Men dottern älskar tavlan. Den hänger nu ovanför hennes säng.

Gjorde faktiskt motivet för flera månader sedan, men har målat ramen och hängt upp den först nu. 
Ignorera de malplacerade spikarna, hade inte tagit bort dem sedan jag tagit bort de gamla tavlorna.


23 februari 2010

Förkyld. Usch, det känns som att jag har snor i hela hjärnan. Helt vimsig och avtrubbad. Ont i huvet och axlar också, men huvudvärk har jag haft nästan dagligen i en vecka, beror antagligen på att jag dricker för lite vatten(sprit också, haha, fast då hade jag nog hafr skallebang också) , spänner mig?, och kanske att det varit förkylning på gång. Jag är en enda förkylda i hemmet, jag som sällan och aldrig drabbas.
Nog om det.

I morgon blir det individuell CV-skrivning med min jobb-coach. Skönt att få hjälp med det. Mycket man inte har koll på, jag tror min nuvarande CV är ok, men mycket kan förbättras!
Jag kommer antagligen våndas att gå ut i morgon på förmiddagen, i skrivande stund är det -31 grader ute. Kan inte tro att det hinner bli mycket varmare till klockan 10.00.
Våååren var är du?
Ok, jag vet att det 'bara' är februari ännu, men man får väl längta?! Lite varmare kan vi väl ändå få? En si sådär 20 grader varmare??

För övrigt har jag börjat mitt nya nyttiga(re) liv åter igen. Haha. Den som lever får se hur det går...Men jag erkänner att jag är ganska nere i sockerträsket just nu. Kravlar mig sakta men säkert uppåt. Men mest är det väl en dålig ovana, även fast jag inte är direkt sugen på godsaker så kan jag äta om det finns bara för att det finns. Men nu är det SLUT med det!

Nope nu ska jag förbereda lite papper och sådant inför i morgon. Behöver ju lite att skriva om. I CV´t alltså.

Tjing


17 februari 2010

Usch vad dagarna går fort nu. Redan 17:e februari! Vi skulle ut på Dollar och Coop hela familjen förutom M som är i skolan då. Men Det blev lite sent och Emilia behövde sova inom kort så R fick åka själv. Ganska skönt att vara själv hemma, och när E sover dessutom. Har diskat undan i köket (ja, var diskar man annars? i badkaret? om man haft ett...) fotat lite av emilias gamla kläder som ska läggas ut på tradera. Men det blir på några dar, väntar att folket får lön.

Jag har inget planerat idag, tar det bara piano. Igår var det en hektisk dag, nåja lite iaf. Öppen lekis på fm, sedan på coach-träff. Men saken var den att jag hade så himla ont i huvudet hela dagen lång. Först efter 3:e koffein-bamylen började det ge med sig. Idag är en bättre dag.

Hade tänkt pärla lite nu när pigan sover, men nä, ids inte plocka fram, helst inte nu när köket är så städat. Jag önskar mig ett hobbyrum!


Bjuder på en bild med lite bus, där även fagra jag är med :)

15 februari 2010

Måndag. Jag gillar faktiskt måndagar. När allt återgår till vardag. Men jag tror inte jag uppskattar måndagar lika mycket när jag börjar jobba. ;P Men det är då det.
Jag och pigan har varit ute på pulk/ärendetur. Var och lämnade in en ansökan som undersköterska till öppna hemtjänsten, sen var vi och skickade iväg lite traderapost. Var även en stund i lekparken på stan, Emilia gillade rutchkanan.


Något dålig mobilbild.

När vi kom hem käkade donnan lite mat och slocknade. Hon har bänglat vid 05 -06 i morse, då brukar hon sova lite längre, men halv 8 var hon vaken igen men då var det leverans i byxan så det var kanske anledningen.

Hade behövt städa här i rövarkulan, men ska käka lite palt som vi fick med oss från min mamsi efter att vi ätit hos henne igår. Sen ska jag nog ta en tuppis.

Uppdatering om tanden då
Ja den är fortfarande ond. Men igår kändes det något bättre, idag sämre på morron, men nu bra.Bättre. Men jag lever ju på ipren och alvedon. Haha. Men jag ska inte ge mig och gå till tandis i första taget. Envis. Envisare. Envisast. Jag ska nog visa tandf*n vem som bestämmer!

Nå, nå. Käka&vila var det ja...

12 februari 2010

Fy *****! ONT! Det gör ont, det gör ont...
Jag lider av tandsprickning. Eller inflammation, kanske båda. Käkar lite ipren, men det hjälper föga. Börjar det inte bli bättre till på måndag måste jag uppsöka vård. Visdomständer är åt fanders, vad ska dom bråka för? Lite skraj blir man ju att man måste rycka ut dom. Tur jag inte har tandläkarskräck iaf.
Det värsta är att det gör så ont att äta. Mitt största nöje.

Men det gör ont i tandköttet, käken, alla tänder på den sidan osv...GAAAH!



Fick förresten min Ellosbeställning igår. Tröjorna var fina, det ena som jag ej hade bild på var lite lång i axelbanden, men jag har ju symaskin. Tyget däremot var inte svartvitt, det var svart-BEIGE. Jag HATAR beige!
Funderar på att tradera bort det. Men karln min gillade det, men vem bestämmer här tror ni? Moi!


10 februari 2010

Igår var en fullspäckad dag. Öppen lek med kusin A och hennes dotter, båda flickorna älskade det. Kul för det var ju premiär för lilla N. Sedan hem i rasande fart för att jag skulle hinna slänga i mig lite krubb innan coach-möte på AF.
Skulle bara småhandla på domus ( coop konsum då!) men for iaf till coop forum för där är det billigare, helst vällingen. Man får 2 paket på domus för samma pris som 4 paket på coop. :-o Fast det är ju storpack jag köper då.

Var hemma några timmar, käkade, busade osv. Sedan bar det av till malmberget, hälsade på  min kära vän, drack te och åt digestive, hallon och vaniljkesella. Mumma!
Kom nog inte hem förrän ca 23.

Idag är det lugnare. Ska bara på ICA och hämta ut mitt ELLOS-paket som kommit. Kul! Och handla lite nödvändiga tjejstuff.

Nu sitter en liten dam i min famn och gnäller. Trött som bara den. Ska underhålla och ge lunch. Sovförbud före 12!

Hejhej

8 februari 2010

Är med och tävlar hos lily. www.lindablom.se
Tävlar om 2 underbara halsband från betties galleria. Vem vill inte ha ett sånt (eller två?)


8 februari 2010

Oj vad länge vi sov idag jag och lillskruttan, ända till halv 10! Men då har hon varit vaken från 04.15 minst en timma, jag har ingen tidsuppfattning. Men det brukar ta 2 timmar för henne att somna om när hon vaknar på natten och inte kan somna om direkt.
Nu sover hon igen.
När hon vaknar ska vi ut på stan med mormor och kika på lindex och dojjan. skoj. Synd att vi bara har råd att vara smakråd ;-)

Men jag har ju shoppat på annat vis, haha. Från Ellos och HM, där man betalar sen. För sen har jag tänkt vara rik(are), jaja mindre fattig.
I veckan kommer iaf Ellos-prylarna. Var och kikade där nyss.
Detta kommer i veckan:


Tunika           Beställt 3 meter sådant tyg

Beställde även ett vitt linne med nitar på. Men hittade inte bild nu. Åh så mycket fint dom fått in nu igen.
Dessa godingar hade jag gärna laggt vantarna på, bland annat.



Näpp, ska passa på att göra lite nytta och måla ansiktet och sånt nu när det är lugnt i huset.
Tjing!

6 februari 2010

Idag har vi varit en vända till byn. Det blev ju inte precis som jag tänkt mig...
Men nog var det väl kul ändå.
Skönt att vara hemma, är glad att vi inte stannade. Jobbigt med E att sova utan spjälis, eller jobbigt för MIG att få henne att somna i vanlig säng. Vi har ju en resesäng i stugan (och en i stan hos min mamma), men det är ju inte skottat dit- till stugan alltså. Och kallt i morbrors hus om vi sovit där. Brrr.

Blev en tankini-bikini rikare under resans färd. Min mommo hade beställt nånstans ifrån, men den var alldeles för liten åt henne. Bra åt mig dock. Kanske man törs ta en badhus-tur snart med Emilia. :-)

Det blev förresten inget med min fundering på att bara ge vatten åt damen på natten, hon får välling ännu. Jag vet att man måste vara envisare och konsekvent, men jag orkar inte just nu. Men det vore ju bra att få sånt ur världen medan man är hemma och arb-lös.
Äh.


4 februari 2010

Funderar starkt på att försöka att bara ge Emilia vatten när hon vaknar inatt, nog är det ju dags att sluta äta på natten när man närmar sig 1,5 år ju. Få se hur natten artar sig nu, hon har inte sovit mycket alls idag.

Vi har haft lek/fika-besök här idag, jättekul, nån dag nästa vecka tror jag vi ska ta oss iväg till malmberget för en påhälsning. :-)

Tog fram pärlorna idag när Emilia sov, det har varit dåligt med pärlande sen före jul, tänkte att hon skulle sova en timme till, men nej jag hann inte med mycket innan hon vaknade. Så då var det bara avbryta. Men fick iaf ihop ett armband, som jag inte var så nöjd med.

Känner att jag inte har så mycket att komma med, har kollat de nya avsnitten av Unga mödrar nyss på kanal5´s webbtv, nu ska jag leta upp nåt annat kul.

Tjing.


3 februari 2010

Blev medlem i gratisbio för en vecka sen kanske, och visst lockas man att handla mer när man är medlem där. Tur att jag är fattig och kan hålla huvet kallt och inte förhasta mig. Dock så råkade en beställning till Ellos slinka emellan, 2 toppar och 3 meter svartvit-rutigt tyg (31 kr metern!), har varit sugen på svartvitrutigt i köket. Men det kanske blir först till hösten. Men man vet aldrig.
Saken är den att jag var inloggad ganska länge på ellos via gratisbio, hoppas inte jag blivit utloggad bara, vill ju ändå samla de få poäng jag kan.
Det återstår att se.

Idag tog jag och Emilia en liten promenad till 'moster J', kyligt när vi gick dit vid 15-tiden kanske 15 minus, när vi gick hem vid 18-tiden var det svinkallt. Minus 23-24 ungefär. Usch. Men nu längtas det till våren, och det känns fantastiskt härligt att vi har den framför oss. Sol och utevistelse-ja tack!

Kikar ju på platsbanken varje dag, idag hade det kommit en tjänst på hemtjänsten, så den ska jag söka. Långtidspoolen går ju före förstås, men större chans om man söker än inte. Haha.
Fick dessutom e-mail från arbets att jag ska söka, och redovisa att jag gjort det.

Men nu ska jag strax sussa, ska bli skönt. Håller tummarna att tummelisa tänker sova gott inatt, hon har haft lite svårt att somna om på senaste, och bänglar i timmar ibland. Man ser dock att hon försöker sova, men inte kan.
Idag har hon bara fått sova en gång, hoppas det hjälper.

Just ja, go´natt var det ja.

2 februari 2010

Hade glömt bort att jag skulle kolla Olycksfågeln-filmen på svt play. Men kom på det idag, lämpligt eftersom den tas bort kl 23.59 inatt. Så det blir nog min sysselsättning senare när lillgumman är i säng, och lugnet har infunnit sig.

Går omkring och är småirriterad mest hela tiden, men jag ska inte gnälla. Just nu tror jag att jag har socker-abstinens. Har ju ätit rätt mycket med sådant innehåll senaste halvåret, men nu får det vara bra med det!
Visst, kul att tvillingarna vuxit, men detsamma har ju magen. Haha, provade en gördel eller vad dom nu kallas på Lindex idag, visst såg silhuetten slankare ut, men man hade inte kunnat sitta, och stängningen syntes igenom de 2 tröjorna jag hade på mig. Så det var inget för mig. Tror jag kör på en liten livsstilsändring istället.

Synd att jag inte jobbar åt kommunen, då hade jag ju kunnat träna på badhuset gratis. Nu har jag bara råd med promenader.


La en liten beställning på HM idag. Snygga billiga linnen! Både till mig och M. Emilia fick en sommarklänning. 


RSS 2.0