Fredag 21 maj

Packar för fulla muggar. Snart bär det av till kära stugan! Dock hann jag och pigan med en snabbis på skoaffärerna, köpte ett par skinande (?) röda foppisar till henne. Lätt i stugan att hoppa i och ur.
Emilia är jättestolt över sina nya skor. Skogalning redan vid 1 års ålder. Ojoj....



Ses efter helgen. Tjing!

Kaos

Det började med att jag skulle öppna flaskan och tuben när jag skulle färga håret, flaskan är öppnad och jag bänglar med tuben, har fortfarande flskan i handen, jag dräller ut en tredjedel av flaskans innehåll över ben och golv. Svär och förbannar mig själv.
Nåja, torkar upp från golvet, försöker mäta hur mycket som är kvar. Min käre sambo påpekar att det var ju väteperoxidblandningen som farit ut, och kanske bleker golvet. GOLVET? Mina nya byxor då? Sen upptäcker jag hur illa det svider på benen. Och dom ser blekta ut!!!! In i duschen-skrubba-skrubba!
Nåja, benen är normala, och håret är färgat. Dock blött ännu så jag vet inte reslutatet än. Men jag ska ju till Mari på Clippet på måndag och slinga, så jag hoppas håret är ok för det ändamålet.

Vilket trauma. Puh!

Onsdag 19 maj

Sovmorgon till 8.30. DET är inte varje dag. Lallat på härhemma på fm.
Sedan stack jag iväg på en promenad själv, kom hem slängde i mig lite mellis sen gick jag och Emilia och hälsade på 'moster' J. Det var så längesen. Roligt som alltid.

På vägen till Jessica tog vi den nya (för oss) sulkyn och mitt på storgatan kom jag på att fälla ner grejen där emilias ben är, så hon skulle sitta bättre, men hennes fingrar kom i kläm. Stackars liten skrek i högan sky och jag fattade ingenting. När jag väl fattade vad det var som hänt trodde jagh nästan jag brutit fingrarna på henne. En stor grop i fingret. Men det gick över efter en stund. Lilla älskling...

 Nu är det natta-tajm så ska sätta lillan i säng, sen kanske pilla på pärlorna?

Tisdag 18 maj

Vad kan jag berätta om dagen? Börjar med igår. Då stod solning (i bikini) på mammas gård på schemat. Härligt! Vi hade en jätteskön dag, sen började det regna lite smått, in i bilen och till coop för nödvändig handling. Hem, släppa av mat och barn till R, och sen bar det av till första styrelsemötet. Det gick väl bra, fast jag hade väl inte så mycket att tillföra, än.

Idag var det lika varmt på temp.mätaren men inte så mycket sol. Drönat hemma, dammsugit och tvättat lite. Sånt där kul man måste ibland.
Kära mor var på Lindex, och jag behövde skicka iväg ett paket så jag skickade paketet och sen gick jag och kollade om mor hittade nåt. Självklart lyckades jag hitta ett linne också, fast jag inte skulle, men jag kunde helt enkelt inte låta bli.
Hittar ingen bild på lindex.se (och orkar inte fota) , men det är ett långt linne med brottarrygg i detta mönster. Som mommos gardiner nästan, bara det att hennes rosor är rosa. Haha.



Huset har varit fullt med besök. Alltid roligt, bara det att alla tenderar att komma samtidigt och då hinner man ju inte ägna sig åt alla som man egentligen velat.

Nåväl, i morgon blir det kanske lite stug-planering, vi åker dit i helgen. Hela högen (4 pers) ska bo på några kvadrat. Samtidigt som vi ska måla, såga och spika lister. Jag är mest intresserad av gardinbytet, har handlat på dollarstore. Men jag tror vi behöver en packe till. Måste ta med symaskinen dit. Undra om man kan stryka gardinerna hemma redan? Ska nog försöka med det. Sak samma om de hinner bli lite skrynklo. Annars får jag låna av svärfar kanske. Strykjärn alltså.

Nej, nu börjar ögonen gå i kors. Jag som skulle sätta in en köpes annons på gellivare.cc på barnvagn. Nåja det får vänta, skriver nog heltokigt annars. Jag kanske rentav råkar sälja iväg mitt barn istället. Hoho. det skulle se ut.

Godnatt!

Fredag. Torsdag?

Fick för mig att det är torsdag idag. Var bombsäker. Men hade fått allt om hålfoten.
Det beror nog på att det varit en sån trött och slödag, får skylla på vädret. Vi skulle ju promma till malmberget var ju planen, men så blev det inte. När Emilia gick och sov här vid 12 slocknade jag på soffan, och sov nästan 1,5 timma. Sen var det jättesegt att vakna till.

Nåväl gjorde det till slut och vi tog bilen, skjutsade faster K till jobbet och lämnade ett smycke. Sen till destination mamma/mommo. Emilia har farit runt där som den vettvilling hon är, inte en lugn stund. Mitt lilla busfrö.

Hon har blivit tjurig med MYCKET vilja. 
Försökte fota lite grejer till Tradera, men hon var där och rörde till allt, satte fötterna ivägen osv bara för jäkulskap, det bara lyste i ögonen. Men hon är ju söt ändå. 

Kanske ska ta och lägga upp dom där traderaprylarna, men känner mig lite slö. Kanske kikar lite unga mödrar istället. 

I morgon blir det grillning hos A&A igen. Gott! Men inget vin för mig denna gång. Pga magen och så får Emilia följa.
 
Trevlig helg!


Torsdag

I skogen har vi varit idag, eller ja, egentligen i utkanten av den, vid E10:an. Grillat och haft trevligt. Lilla familjen + kusiner till R. Där var vi i 4-5 timmar, tiden bara rusade iväg. Ätit, ätit och lekt med kottar och barr. Haha.
Kikade även förbi mamma/mommo en sväng när vi kom till stan igen, Emilia hade fått en leksaksspis av mommo och Peo, den ska hon ha där hos mommo. Vi har inte plats.



När Emilia somnat har jag stansat ett smyckeshjärta, det blev bra! Jihoo. Har försökt tidigare, med mindre bra resultat...Har nog kommit på knixet.

Till det lite tråkiga. Jag har haft sån halsbränna senaste dagarna, ont mot hjärtat men det är från halsbrännan det kommer. Jag måste sköta mig nu. Inga 3-4 koppar kaffe till frukost inte. Idag drack jag inget alls, men har haft jordens huvudvärk, så jag drack en halv kopp på eftermiddan. Det har känts ok, men halsbrännan börjar kännas av nu igen.
Hursomhelst så ska jag ta en tidig kväll, bara måla andra varvet på naglarna, sen gör jag kväll.

I morgon har jag planerat att promma till Malmberget. Hoppas det blir bra väder.
Måste komma igång med lite motion igen. Var på en liten prom igår också alldeles själv i solskenet, det var skitskönt. Förutom halsbrännan då.


Tisdag- Numera styrelse-medlem

Ikväll var vi på föreningsstämma, för första gången. Det var nyttigt, jag fick inblick i en massa saker vad gäller bostadsföreningen. Så efterlyste styrelsen suppleanter-gärna någon yngre-kanske med barn, stora eller små.
Jag bara kände hur neonskyltarna blinkade och pekade på mig. Jag tittade ner i bordet, men hursomhaver gick jag med på det hela. Så på måndag är det möte. Men det känns ok, annars hade jag ju vägrat. Man får ju en peng och säkert fika :) Jusja, jag har ju slutat med sånt. Igen.

Har ju till slut lyckats få jobb i sommar också. På mobila teamet. YeY!! Känns skitbra. Känner ju till litegrann om det. Samt känner till några av brukarna de åker till. Så det känns lite som hemmaplan, även om det hade varit roligt att testa nåt helt annat.
Men jag är hursomhelst nöjd. Har bara lite separationsångest från lillhjärtat.



Gina tricot-prylsen

Justja. Skulle bara meddela att gina tricot-kläderna kom ju redan dagen efter jag beställde dom. Passade finfint! Bara det att leggingsen skulle varit 15 cm kortare. Hahah. Pygmé-människa som jag är. De gick näästan ner till fotknölarna, det hade ju inte gjort nåt i sig, men de var fladdriga vid vristerna. Nåväl en pygmé som jag är van och får knöla upp dom under överdelen.

Been there, done that. Again and again.

Söndag

Har suttit här och kollat några avsnitt Unga mödrar. Kan ju säga att jag är glad att jag inte blev en så ung mor som vissa som är 15-16 år. Var ju rätt gammal, 24 år på dagen. Men det är roligt att se på. :)

Passade på att göra lite manikyr och måla klorna i en snygg varm lila färg. Har inte målat dom på länge, men snyggt blev det! Borde kanske göra lite fotvård och pedikyr, men det får bli en annan dag.

Dagen i övrigt har ägnats åt mina pärlor medan pigan sov, sen hoppade vi i kläderna och åkte till faster (min) dit kom även mina kusiner, Emilias 'mostrar'. Roligt att träffa allihopa, det blir ju inte så ofta när alla bor på olika håll. Visserligen alla i mbgt/gve men ändå.

Måste bara flika in med ett fynd jag gjorde när jag rotade bland mina sommarskor i garderoben i tonåringens rum. Kände nåt skumt i näsan.
På skrivbordet stod ett glas halvfullt med gammal mjölk som stått där sen i torsdags. HÄRLIGT! Det var som gele-fil. TYp.
Visst hon är inte riktigt tonåring än, men man kan ju tro det med tanke på röran-både i rum och annanstans. ;P
Men hon är så fin och go ändå, våran stora tjej. Tänk att det är 8 år sen jag träffade R och henne då. Hon var ju bara 4, skulle fylla 5. Nu är hon lika lång som jag - eller nej, JAG är 2 cm längre ännu!! Tjohoo.

Nej, nu ska jag dra mig mot sängen. Nattinatt.

Lördag - pussigt

Idag har vi varit i Tjautjas och kollat på skotertävlingar och ätit hamburgare. Det var även flyguppvisning, vilket uppskattades av barnen.
Emilia har passat på att pussas med pojkar också. Det ska börjas i tid, men så TIDigt??? Killen i fråga heter Rasmus och är 2 år gammal. Båda var med på noterna.

Senare var vi till mommo och där var tremänningen Sammy. Han var inte med på noterna, men han fick en kram och nästan en puss. Den hann han väja för.

Ojoj...

Nåväl, nu ska jag ägna mig lite åt mina pärlor.

Torsdag

Idag fick jag en summa pengar. Det första jag gjorde var att surfa in på ginatricot och klicka hem dessa 2:


                            Fram


                               Bak                                                                      

                         

Hur snygga som helst!


Måndag

Äntligen har solen kikat fram, dock ganska blåsigt ändå. Men vi hade det jätteskönt ute i lekparken jag och pigan. Solen lyste och det var vindstilla där iaf.





Har även hunnit med lite shopping på lindex. Handlade nästan upp hela hundringen jag hittade i lekparken sist vi var där. Det blev ett par trosor och en BH för under 80 kronor. Fyndigt!

Nu har jag ont i huvudet och i axlarna, så jag borde verkligen inte sitta här.
Så nu går jag.
Tjing!


Söndag

Har just börjat dagen med en stor makrill-smörgås, mums! Nu avnjuts en kopp kaffe. Vi har varit barnlediga hela helgen, Emilia har varit hos mommo, eller är ännu.

Men nu saknar jag min lilla hjärteplutt. Tror jag ska slänga mig i duschen och kanske ta bussen till malmberget. Våran bil är ju där, och tanken var ju att 'mommo' skulle skjutsa hit Emilia så skjutsar vi hem henne sen. Men jag  tror jag bussar dit ändå. Det var ju igår Emilia skulle komma hem, men mommo ville ha henne kvar. 
Det är första ggn jag varit ifrån henne så länge. Men jag tror att jag lider mer än hon. Mommo är ju bäst i välden förstår ni ;) 

Bäst att sätta fart nu.

Tjing!

RSS 2.0