Sista dagen

Jaha, då är nästan sista semesterdagen till ända. Fort har det gått, men det känns ändå inte überhemskt. Lite blandade känslor är det. Skönt med lite 'vardag', och att komma ifrån att vara mamma dygnet runt.
Givetvis är jag ju mamma såklart dygnet runt men det blir ju intensivt när man varit med gumman 24/7 i 6 veckor. Jaja, inte riktigt, har ju haft barnvakt nån dag. Men helst hade jag ju velat vara barn (och karl) fri i några dagar på sträck.

Har tagit lite semester i slutet på aug också, blir ledig 5 dagar. Då borde man hitta på nåt kul. Jag hade velat åka till Hapranda och Ikea + annat. Helst sova över också. Men det behöver man ju iofs inte 5 dagar för, men vi får se vad jag/vi hittar på. Annars är det ju skönt att vara ledig. Lite mjukstart på jobb-året.

Min dotter har blivit riktigt jobbig att ha att göra med vid läggdags, hon som varit så lätt. Nu vägrar hon sova om inte någon ligger bredvid. Nu är hon här och bänglar igen. Jag gav henne ett kort på mig så hon fick låtsas att jag var där, det funkade en stund. Undra om det är någon slags separationsångest-ålder hon är i?? Eller så är hon bara bortskämd sen vi har sovit i tidno? Vi sov i v-rummet och andra var alltid i samma rum när hon somnade...

Nåja, det gäller väl bara att vara konsekvent. Nu ska jag lägga henne än en gång. Såhär trött är pigan vissa kvällar vid läggning :/
 

Verkligheten kommer ikapp

Nu är det en ynka vecka tills allvaret börjar igen. Vill såklart ha ut så mycket som möjligt av semestern och ledigheten. Men senaste tiden har varit lite deppig. Jag har haft och har ännu så ont i händer/handleder/armar. Blä! Något bättre efter pronaxenkur och användande av handledsstöd. Fast mest tror jag på att det är vila och stödet som gjort det.
Tråkigt att inte kunna göra så mycket. Igår vek jag alla kläder ur Emilias garderob som hon rivit ut när hon skulle välja kläder ( herranjessos, hur ska det inte vara när hon blir tonåring?) och efter det var jag trötter igen.

Nåja, det är bara gilla läget. Troligtvis blir det åka till stugan i veckan iaf. Har väl sådär med lust med det...

Här kommer lite pics från senaste. Ska inte överanstränga mig här nu.

Tidno 7-12 juli

Testar nya lekparken på gården
Nåja, det får räcka för denna gång.
Sköna dagar

Befinner mig i tidno för tillfället. Har varit här sen i torsdags, vi har haft supersköna dagar. Ganska fint väder med lite blåst och därmed knappt några mygg. Vi har varit och åkt båt, badat i poolen, och idag har vi kalasat eftersom min pappa och farfar fyllt jämna år. Mycket folk har det varit och Emilia har verkligen trivts med all uppmärksamhet. Det är så skönt att vara här, bara öppna dörren och gå ut. Det är ju så mycket omständigare hemma. Och där måste man ju gå skor. Här är vi barfotabarn. :)

Kalas till helgen

Till helgen åker vi till Tidno-byn, där vankas det kalas för pappa 45 år och farfar 75 år. Pappas present är så gott som klar. Men vad ger man till en man på 75 som har allt?
Han brukar alltid (oftast) få lotter, men det är ju lite speciellt med just 75, så jag hade ju velat hitta på nåt annat också.
Tips mottages!

Kan själv!

Jag har kommit fram till att Emilia får klä sig lite hur hon vill, bara kläderna är lagom för temperaturen. Försöker ju styra in henne på det jag tycker så det inte ser allt för knasigt ut. Idag fick hon fria tyglar. Orkade bara inte...
Fast vid gummistövlarna satte jag stopp. Men pigan var nöjd och glad och sa 'Mia diin'. (Emilia fin)

Kommenterar inte heller att hon är sååå fin osv, för då blir hon tvärtemot och jag försöker minimera tjafset här hemma. Har ju flera jättefina kläder som hon totalvägrar ens prova eftersom jag sagt 'Åh dom här äär ju sååå fina!' och liknande. Bättre att hålla låg profil, bara sätta på kläder (ibland funkar det) eller lägga dom längst fram i garderoben så hon får 'välja' själv, haha. Men oftast blir det nåt annat.  

Dagens outfit:


Matat bippadåla (pippifåglar)

Idag hämtade vi upp mommo (pigans mommo) och styrde kosan mot svanparken. E fick mata fåglarna med lite halvgammalt bröd. Det som vi glömde hemma igår när vi egentligen skulle till svanparken, men idag var brödet med, och picknick-korgen packad. En mysig dag hade vi tre :)

Men någon eftermiddagsvila blev det inte, fast å andra sidan hade vi ju sovit till 8.30! Det som är bra med att skippa vilan är ju att lilla fröken somnade i tid. Flera minuter innan 20.00.

Trots sovmorgon och inte desto mer bängel nu på kvällen är mamman i huset trött. Det är lite slitsamt med det där trotset. Pjuh!


Barnledig

E for till fammo igår em, och vi ska åka till kullen sen vid 5 och äta middag och då får vi hem henne igen. Så ovanligt lugnt o tyst i huset. Har sovit till halv 10! Lite stel i kroppen dock, inte van vid sängläge så länge.

Igår var vi en sväng på öltältet på stan, var väl trevligt. Men alltid skönt att komma hem.

Idag ska rensas leksaker! Det finns alldeles för mycket. Får passa på när pigis är borta. Annars blir det protester.

Nu sträcka på sig lite först. :)

Utebadet-premiär

Igår var vi på väg på utebadet ända sen morgonen, vi skulle bara det ena och det andra. När vi väl var 20 min från att gå dit (bara över vägen) så började det regna, tunga svart moln visade sig. Men det blev bättre och vi gick till utebadet till slut. Det första vi hör när vi kommer dit var åskmuller, men det drog förbi som tur var och vi fick en mysig eftermiddag med lite sol och bad.
Även sällskap av Sissi och Tobbe. :)Sedan  for vi till mamma/mommo och grillade lite mat. Anneli och Nova kom förbi och tjejerna lekte lite, dom är så söta tillsammans. Var och en för sig också förstås, men you get my point.
RSS 2.0