Försummad blogg

Min stackars blogg har blivit lite försummad igen märker jag, men det kan jag nog skylla lite på facebook denna gång.

Idag har jag vabbat iaf, lilla kråkan har kraxat så mkt och varit tungandad och rosslig så det blev ett besök på vårdcentralen. Väl där var hon inte alls lika som hon varit hemma, men läkaren hörde rossel men inget allvarligt, och hon skrev ut mollipect, slemlösande och luftrörsvidgande meducin.
Får se hur det verkar i morgon.

I helgen har vi i alla fall varit på agility. Em´s faster och vovva tävlade och vann nybörjarklassen :) Många grattis!
Em rev hopp-hindrena hela tiden, men klarade slalomen bra. Blev dock utan pris. ;)


Facebook

Ja, jag skaffade också facebook till slut. Jag har ju varit motståndare, men det är väl vad man gör det till. Och så kan man väl inte vara motsträvare hela livet. Lite känner jag mig som en skurk. Jag och min karl hade ju en anti-facebookpakt. Haha.

Nåja, nu är jag hemma med sjukling sen igår, lite gnällig men har ändå fått gjort lite. Till exempel har jag sytt köksgardinen. Den är väl inte helt klar, andra band ska dit, snodde från Emilias gardin. Och så blev den lite sne, för jag chansade att tyget var rakt, det var det inte. Så jag fick nåla upp den bakom stången, därav ser sömmen skev ut.


Energisk

Vädret gjorde underverk för mitt välmående. Idag har vi premiärgrillat hos mamsen, det var superhärligt. Varmt och soligt så vi kunde äta ute. När vi kom hem nattades pigalisa, trött som attan efter att ha skippat tuppluren på dagis idag igen.
Sen satte jag igång här, var på så bra humör att jag till och med har skurat sopskåpet! Och det mina vänner var välbehövligt kan jag lova.

Nåväl här kommer lite bilder från idag. Börjar med memyselfandI i egen hög person. Snygg-jag vet! :)
Emilia hittade lite blomster i jorden som nångång ska bli rabatt.

Då vare klippt

Jag tänkte lägga upp en före och en efterbild. Frillan såg bra ut i spegeln, men på bild ser den mongo ut. Nu vete tusan om det blev så bra?

'Ny dag'

Emilia ligger på köks-soffan och försöker somna och säger 'Ny dag'. Det är nåt vi kör med när hon inte riktigt vill sova. -'Sover man inte så blir det ingen ny dag'.

Idag är hon iaf trött som bara den. Vi har varit och grillat och emilia har haft jätteroligt med sina tremänningar(?), hoppat studsmatta och gungat i timmar.

När damen väl somnar, ser ut att inte vara så långt bort ska jag ta fram saxen och kapa luggen och tjocka till den lite. Jag vet att jag kommer svära sen när det blir riktigt varmt på sommaren och jag önskar att jag inte hade tjock lugg. Haha, nåja.


Snyggt! Dock helst med superlångt hår. Men det kommer om nåt år :P

Tisdag

Sitter och dricker mitt morgonkaffe. Lugnet före stormen. Sen hoppar jag i duschen och sen ska jag laga blodpalt innan jag åker och lämnar E på dagis innan jobbet.

Det blev en miss i planeringen igår. Det var ju då palten skulle tillredas, och jag hann hälla upp blodet och blanda i vatten, sen insåg jag att mjölet inte skulle räcka. Så middagen fick bli varmkorv och makaroner.
Älskling fick handla mjöl innan han kom hem, så nu måste jag görat innan allt blir förstört.

Och idag tänkte jag komma igång med mitt lågkolhydratsätande igen. Har inte riktigt haft ork att planera maten så det har blivit lite si och så med det.
Jaja, palt är väl inte det mest LCHF:iga  men men, såna delikatesser måste man ju få äta då och då :) Men no more mackor å sånt.

Nåväl, bäst att sätta fart här och nu.

Afternoon tea

Sitter och avnjuter en kopp te (Earl gray cream) medan pigan tar sin tuppis, när hon vaknar bär det av till malmberget för jobb för mig och mys med mommo för E.

Har bröd i ugnen, så det ska tas ut snart. Har gjort nåt lågkolhydrats-bröd, få se hur det blir. Min mixer (läs pyttematberedare) är inte så bra på att mala nötter och sånt, blir mest finhackat.
Spännande.
Höll på bli pannkaka av alltihop, glömde bakpulvret, men kom på det i sista stund innan jag satte in i ugnen. pjuh!

Justja, det är ju första maj idag. Men också första gången på några år vi inte kan medverka i majtåget, fast vädret är ju också så pissigt och det brukar ju vara fint. Lika att arbeta och tjäna en krona eller 2.

Hoppas bara nästa helg blir fin, då ska jag måla Emilias växa-säng vit. Den är vitbetsad (laserad?) vad är skillnaden? Hatar iaf när man ser ådringen, ser smutsigt ut tycker jag.

Nope, nu måste jag lägga på ett kol.
Höres!


RSS 2.0