SATANS JÄVLA SKIT

och inte nu den bokstavliga skiten.

Jag tyckte jag hörde pigan låta i sovrummet, skulle gå upp och titta till henne, råkar röra nån satans knapp på ljudkontrollen till tv:n och jag får inte tillbaka det satans ljudet!
Ingen karl heller tillgänglig som kan hjälpa.
Fan.

Ursäkta mitt ordval. Men jag blir så frustrerad! jag som laddat för idol. åååhh..

Magsjuka dag 3

Dags att uppdatera dagens magsjuka. Inga kräkor idag, dock en massa skit. Bokstavligt talat.

Har lagt lilla damen, men hon bänglar och gnäller i sängen. Hon har varit vaken sen 14-tiden så hon borde ju vara jättetrött. Men hon har varit glad för det mesta, trots sjukan och skitandet.

Nog om sjukor och skit.

Sitter och väntar på att Idol ska börja. Läste i aftonbladet att Alex Schulman tycker idol är en hög av skit. Jag tycker alex schulman är en hög av skit. Så det så. Fast vem bryr sig om vad HAN tycker?
Ska strax rota fram Idol-karrat och bänka mig snart och njuta av veckans underhållning :-)

Igår fick jag ihop ett halsband och 2 boksmycken, men glömde fota dem idag medans det var ljust, och ljus behöver jag eftersom jag som sagt bara har mobilkameran att fota med. Ska skicka in digitalkameran och hoppas på att det går att få en ny på garantin. Den råkade ju ramla ner från bordet för ett ganska bra tag sen.

Och så blev det nytt pärl-material för dryga 100-lappen. Hade ju 'behövt' grejer för mycket mer, men har inte råd med nåt alls egentligen. :-(


Doktorn

Jag var ju till läkaren angående min onda mage förra veckan. Då togs prover. Bland annat magsårsprov eller nåt sånt. Heliobakter nåt. Idag ringde jag lab och skulle höra om allt såg ok ut, men sköterskan där sa bara att läkaren skulle ringa mig på måndag, så då måste det ju varit avvikelser från det normala. Varför skulle annars läkaren ringa?
Lite jobbigt. Men bra om man får reda på vad det är som orsakar problemen förstås. Jag har blivit hypokondriker på senaste. Jag som aaldrig oroat mig för nåt.

Jag fick ju magmedecin iaf när jag var till läkaren men vette tusan om det är bättre...

Nåja bara vänta och se.

Svininfluensan då. Ja, tror inte jag ska vaccinera, men undrar ju förstås. För Emilias skull kanske man borde? Vaccinet verkar ju vara giftigt. Jag var ju jättebacillrädd här i höstas, spritade och tvättade händerna och vågade knappt gå på fik, sen har det som ebbat ut, men nu när flunsan verkar florera mera så är det nog på sin plats att vara på sin vakt igen.
Men man kan ju inte låsa in sig för det. Men man kan ju vara lite försiktig.

Magsjukan ja. Emilia har fått i sig vatten, ett halvt rån och lite nyponsoppa innan hon somnade för kvällen. Skönt det. Ska prova med välling när hon vaknar, men tror det är bättre att ge ur pipmugg än flaska, då går det inte lika fort.

Nu ska jag sköta om mina pärlor lite. Tjingeling.



Magsjuka dag 2

Jodå det var magsjuka damen fick igår. Mamma och pappa drabbades också mer eller mindre. E mådde bra till natten och åt välling redan vid 01. Det gick bra och hon sov vidare till 07 med lite gnäll på natten´bara. Åt välling 2ggr på förmiddan utan problem, men sen ca 12.00 har hon spytt upp all välling, och lillstackarn har varit helt utslagen och sovit och sovit. Men nu är hon piggare igen och leker, hon har fått behålla lite vatten iaf.

nu börjar hon dock bli trött och gnällig igen. Klart man blir ju slut av magsjuka och att vara utan mat. Stackars stackars lillan.

Magsjuka

Så jäkla typiskt. Idag skulle jag på besök hos kära T, har bara varit dit en gång sen hon flyttade. Har ju TÄNKT åka dit så många gånger men antingen har jag varit så trött eller så har nån annan anledning satt käppar i hjulen. Typ en halvtimma innan jag skulle åka började gumman spy, sen har det blivit 2 kräkor till, nu är hon i säng utan välling. Bara lite vatten i magen. Stackarn.
Första magsjukan.

Men det blev en hemmakväll iaf. Kanske skulle göra halsbandsbeställningen jag fick förra veckan? För det är ju inget på tv idag. Åhh..jag som sett fram emot så att fara till T.

Back to the magsjuka. Igår var vi och hälsade på Anneli och Nova, och då pratade vi om magsjuka, dom hade ju haft det tidigare, kanske fanns kvar nån bacill där? Fast det borde ju gått över tycker man. nåja iaf så sa jag att E aldrig haft det än, men att bara för att vi pratar om det kommer hon få det i morgon (idag). HAHA! Så är det.

Från det ena till det andra. Såhär blev mina visitkort:


 

Ny design

Hittade en blogg för nån vecka sen, där fick man låna blogg-designer av tjejen som gör dom. Kul! Så nu har jag lite finare här på sidan :-)

Lillpigan har somnat för en stund sen, ska göra mig klar på ett tag så ska vi ut och testa nya pulkan sen och så ska jag hämta ut mina nya visitkort, jag kanske lägger upp här hur de ser ut senare. Hade nog inte lyckats fota dom, har ju ingen annan kamera än den i mobilen, men nu har vi ju en skrivare med scanner och grejer :-)

För övrigt har Emilia varit ganska gnällig och mammig på senaste, har nästan blivit galen vissa stunder. Puh! Hoppas det bara är tillfälligt.

Hade massor med saker att skriva, men nu försvann de, jag återkommer väl med det sen om det dyker upp i kontoret.

Hejs

Kalasvecka

Oj vad vi har kalasat. Från tisdag till fredag. Alla kunde ju inte komma på 'rätt' dag så det har trillat in folk hela veckan. Men vi har haft trevligt såklart. :-) Vi hade ju bättre tid med alla när de inte kom samtidigt.
Emilia har fått en bobbycar, en pulka, traktor med bonde och djur, fina kläder m.m. Vi gav en bondgård med bonde och djur, massor med funktioner som LÅTER förstås. Jag skulle önskat hörselkåpor till mig själv ;-P Men jag fick mycket fina saker jag med, kaffebryggare, presentkort (som jag nästan slösat upp redan), pengar, ljusarrangemang, set med mössa, halsduk och vantar, vin och te och massa gott. M.m.

Ikväll blir det mat, vin och trevligt sällskap hos A&A. Ska bli kul. Barnvakt är fixad så det ska bli roligt med lite annat. :-)

Ska väl börja göra mig klar snart, fast jag är ju rätt vacker redan så det tar inte så länge. Haha.

    
Lek med traktorn           Öppnar paket       Testar sin bobbycar

Önskelista

Jag har letat. Nu har jag hittat, lite sent för att önska av nån, men hoppas på att den finns i stan, och jag vet att jag kommer få presentkort där den ev kan finnas :-) (liten chans men den går ju att beställa också)

Å så fin!






PIECES My bow hairband
Finns på http://se.only.com/shop/frontpage.html


Nu vila, varit vaken sen 5.30, vaknade och fick för mig att M försovit sig, rusade upp men hon hade gått. Klassresa idag, därför iväg så tidigt. Sen efter det kunde jag inte somna om, och E sov ända till 6.45! Typiskt.
Sen ska jag släppa fram tårtbagaren i mig. :-)


21:a oktober- i morgon fyller vi år 25+1

För exakt ett år sen var jag gravid. Satt hemma i soffan och käkade glass. Magnum mandel. Glodde lite tv. Vid 21 började jag och älskling titta en urusel film. När vi tittat en stund tänkte vi slå av och gå och lägga oss.
Men tji fick vi!
Ca kl 22 fick jag lite molvärk i magen, la mig ner och då knakade det till i magen/bäckenet nånstans och jädrans vilka värkar jag fick! Ca 22.40 var vi på BB, jag fick ligga med CTG-kurva. Personalen trodde de skulle få skicka hem mig. Tji fick dom! Jag vär nästan fullt öppen redan då.
Fick till slut bada i den sköna poolen/karet, nåja skönt för stunden, lindrade det onda lite. Sen blev det lustgas. Upp ur badet, mera lustgas, ligga, sitta, stå, klämma sönder gubbens hand ;-) Åsså klämma ut en liten underbaring. Vilken födelsedagspresent för mamma :-) Ingen kan slå den presenten nånsin!
KL 02.08 föddes hon, våran Astrid Emilia. Om ca 6 timmar är hon 1 år! Min bebis. Som kan gå! Om än lite vingligt.

Sista magbilden, vecka 41


Helt ny Emilia, några timmar gammal



Hostigt

Haha, nädå ingen VC idag heller, kommer jag nånsin ta mig dit? Min karl började hosta jättemycket vid 4, då vaknade Emilia också, sen när hon höll på somna hostade någon ännu mer och då var det kört. Fast hon somnade väl igen vid halv 6 eller nåt efter mera välling. Sen sov jag också från 6-8. skönt. Fast då orkade jag inte börja stressa iväg.

Jag har ju också hosta, men inte lika hemsk. Bara gumman klarar sig så kan jag hosta för henne också. Vi vill ju alla vara friska till våran födelsedag. Annars måste vi ju skjuta upp den :(

Nåväl, kl 13 ska Emilia till tandläkaren. Spännande. Eller det är nån tandsköterska.



Skåpbus. Observera munnen full av gaddar. 8 stycken!


Telefunken

Jo, den funkar bra nu, tack och lov! Jag satt den i laddaren opch vips så gick den igång. Haha. Dummare än tåget.
MEN saken var den att jag laddat den dagen innan, så jag var helt säker på att det inte var det. Antagligen har den inte fått kontakt när jag laddat eller så är det nåt som sugit ut batteriet, tror mest på det sistnämnda. För tfn hade ju inte pipit alls som den brukar.

Nåja skitskönt att den funkar!

Strax åker R och M på röntgen av den brutna axeln, då ska jag och lillpigan plocka och städa lite här, om jag tillåts förstås...
Så det blir ingen VC för mig idag, bra dock att magen känns lite bättre idag. Jag tror det blir värre när jag stressar upp mig, och tänker på det. Så ska försöka att inte fundera så mycket. Och ta djuuuupa andetag.

Hejs

Elände

Skulle på VC med min mage, ja resten av mig skulle ju få följa med förstås. Men för magens skull. Haft mer ont nu senaste dagarna, men jag hade så ont i huvet och trött så jag orkade inte. Nåja, hoppas jag kommer iväg i morgon, har skjutit upp det alldeles för länge nu. *ångest*

Sen har min telefon lagt av, så nu är jag telefonlös. Och kameralös! Bläh!

Sen har jag tydligen slarvat bort lite viktig post. HUR i h-vete kan ett kuvert bara försvinna???Fan.

Ja, och så är jag ju förkyld till på köpet.

Vilket eländigt inlägg. Haha, nåja ibland måste man väl få gnälla av sig...


Jäkla helvete

Det är inte bra. Fan. Jä'vla allt. Och magen gör ont. ONT!
Ensam.

Tålamod på NOLL, krävande barn på 100% '

Nu ska jag vara tyst

Tävlar om en header

Här tävlar jag. Hoppas jag vinner. Hade velat göra bloggen mer personlig och fin såklart.
http://designbyjessica.blogg.se/2009/october/utlottning-5.html?_tmp=40be6f3c5347f9de34bbe3688f2f29650a386f49

Morgon

Idag fick jag sova ända till 06:50! Fast i samma ställning sen klockan 04 då pigan vägrade somna i egen säng igen. Liiiite stel när jag slog upp de blå kan jag säga.

Men huvut var också ganska tungt och näsan tjock :/ Mindre kul. Nåja hade varit skönt om det nu bröt ut så det försvann nångång. Har ju varit morgonsnorig i över en vecka, så jag har inte vågat träna heller. Känner hur jag sväller :P

Ätandet har val inte varit så bra heller, eller jo lite för bra. MYCKET socker. Usch.

Ska snart ta en andra kopp kaffe så man kommer igång, packa min och pigans kappsäck, sen gå och ställa motorvärmaren, vi har ny så det går inte att ställa den i förväg, eller det går säkert men jag fattar inte. Och karlen är i storstan. Men så småningom ska vi kunna ställa värmaren via datorn eller telefonen, eller bådeoch. Skönt!
Lite jobbigt att dra ut Emilia bara för det, så vi tar en tur på stan med vagnen, ska köpa påsar till mina bokmärken. Hoppas rätt stl finns på pennstället.
Senare blir det coop och dollar, sen funderade vi på att hälsa på Anneli och Nova + de andra, har ine hört mig för ännu, men vet inte om jag skippar det när jag känner mig snörvlig. Kanske hör om faster K är hemma.
Nåja vi får se...


Bokmärkena som är påslösa. De större.

05:10 piip

Ja, då tyckte en viss liten donna att det var morgon minsann. Men efter lite välling lyckades jag tvångs-söva henne (vad hemskt det låter). Så vi fick sova till 6.40 iaf. Wohoo!
Igår var det morgon 06, ingen trevlig morgon då jag tog E till sängen då och så känner jag nåt varmt sprida sig i sängen...
Bara upp och byta i sängen, på ungen, mig själv sen välling och i säng igen, men det hade varit för mycket bängel så det blev inget mera sova då. Sen när hon somnade gick jag också och sov i nästan 2 timmar, fast jag drömde en massa konstigt.

Nog om det.

I morse var det minus 12 grader. Burr. Nu är det ju vinter. Har inte varit ut på en enda prom i veckan, jo en var jag ju på, dels för att lusten inte funnits sen så är det ju mycket bökigare med alla kläder som måste på, och sen lite svårt att veta riktigt hur mycket som behövs på pigan.


Kommer inte barnbidraget snart?? Jag vill ju förbereda kalas :-) Köpa ballonger och sånt. Vad kul det ska bli att ordna barnkalas. Hade ju funderingar att ha en liten fest för min del till helgen efter våran födelsedag men jag får se hur det blir med det. Kanske blir till halloween istället? Man är ju rätt fattig helgen innan löning/fp.

En vacker dag...

Nu ska jag ta en till kopp kaffe fast jag inte borde och glo i lite bloggar.

Hejs

Greys

Jaha, då var man fast igen. Har haft greys-paus, men nu är jag på G igen!

Har väntat på tillfälle att sy om en hög kläder jag har i köket, men det passar sig inte när E är vaken med tex sladdar och gaspedaler på golvet, och idag har jag inte haft lust fast jag haft tid. Har en down-period just nu så jag har inte så mycket lust till saker...Mycket oro över min mage, har ju haft ont i den i flera år, med ett undantag för graviditeten och nu i år har det eskalerat och blivit mycket värre. Sen när R kommer hem från sin rygg-utredning ska jag uppsöka läkare. Bävar.

Hade massor jag skulle plita ner, men nu blev jag tom i bollen. Choklad och tv nu. Hejs!





Snicksnack

Ja, nu är dom inlämnade, där där f*bannade papprena. Sökte from januari, men vi var nr 20 i kön eller nåt. I smyg tycker jag det är skönt. Fast hon behöver ju en plats. Men det känns ångestladdat att någon främling ska ta hand om MITT barn! Så är det.

Kikade lite jobb på ams, det fanns väl nåt jag ska söka. Fast mest var det ju högutbildade arbeten som fanns.

Nåväl, igår prommade jag till mamma med Emilia, första vagnturen i snö denna höst/vinter, man har glömt att det är tungt. Fast det vär ändå ok plogat. Efter någon timma kom R och hämtade oss och installerade nya bilstolen som stått i mammas skrubb sen i våras. Skön tyckte Emilia tydligen för hon höll på somna hela vägen hem, men jag störde henne hela tiden för hon fick inte sova än.

Denna bild är från idag, men i nya stolen, på väg på Coop, med sockar som vantar :P


.

NU--->IDOL

Härligt väder

Fy vad det har snöat idag. Och blåst, ja snön har då yrt där ute. R har varit och bytt däck i byn, men jag och pigan har inte varit utanför dörren alls. Vi skulle ju ut och posta ett tradera-paket och lämna in dagis-papprena. Men det fick vara. Vi hade lite besök på dan sen har det bara varit vi, vi har lekt och myst och sen tog vi båda en liten vila på em, sen mer lek och bus.
Kollat unga mödrar, usch den var ledsam idag, om en som skulle till och föda och då upptäcktes att bebisen var död. Huvva, kramade lilla E lite extra efter det.

I morgon måste jag ut! Hoppas på bättre väder i alla fall. Har varit inne alldeles för länge nu. Demonerna hoppar omkring i min kropp.

Såg precis låtlistan till Idol. Längtar till fredag!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/idol2009/article5921441.ab

Dagispapper

Eller jaja nu heter det ju förskola... Nåja var iaf till mamma och skrev ut ansökningsblanketter igår. Usch vad läskigt! Att min bebbe ska på dagis. Jag måste väl börja jobba i januari, men sen som vi är så blir väl inte dagis aktuellt förrän i mars. Det är ju som sagt 6 månaders väntetid. Och jag har ju tyckt att det är SÅ länge tills det är dagisdags.
Men mamma önskade att hon skulle kunna vara mommo-dagis istället. Men hon har ju såna problem med sina knän.

Näpp, nu ska jag göra frulle åt busfia sen måste jag nog göra ett toabesök i tvättstugan. Stock i toan. MYSIGT. Det kom upp en massa skitvatten & papper i duschen igårkväll när vi spolade i toan. Men det är ändå stock. Och EMilias badleksaker låg i dsuchen. Fräscht! Soptunnan för dom!?

Tjing!

Snö på backen

Jag vet inte riktigt när jag och pigan vaknade, kan ha vrit redan halv 6? Jag tog henne till min säng och försökte söva om henne, men det gick nog sisådär men jag har då halvsovit tror jag tills hon blev för vild.
Jag somnade redan halv 10 igår, fast sen vaknade jag före 12 igen, i samma veva var det matdags för lillan och så hade inte Maja kommit än, hon kom halv 1 från brottningstävling i haparanda. Jag gick och sov kanske halv 2 igen. Till en början hade det gått kanon, hon vann men så började det tjafsas och det blev om-match och motståndarinnan gjorde nåt trix så Maja har superont i axeln, så jag gissar det blir akuten idag. Hon fick treo när hon kom hem och har somnat vid halv 3 sa R. Bra att hon kunnat sova iaf.

Nåväl när vi steg upp ur sängen och tittade ut så var det vitt på backen. Emilia pekade ut genom fönstret, men jag vet inte om hon såg att det var nåt konstigt. Kanske.

Funderar på allvar nu att fara till läkare med min mage, har ju ont då och då (ganska ofta) på vänster sida nedanför revbenen nånstans. Jag har ju haft lite ont i flera år, men under graviditeten var det borta, sen i våras kom det tillbaka, sen i sommar har det varit som värst för att sen bli lite bättre, men nu känner jag igen oftare, fast inte så intensivt.
Ringde VC i somras men då pratade jag med en kvinna, och då kom vi fram till att det kanske är kost och kaffe, men visst kan det påverka, men blir ju orolig, för NÅT är ju inte riktigt som det ska. Och nu när jag har Emilia är jag ju nojjig över att nåt ska hända mig. För övrigt tror jag ontet blir värre när jag stressar/mår mindre bra, men jag vet  inte...Suck!

Åh, vad trött jag blev nu. Vill sova, Maja och R sover och pigan stökar med sina leksaker, försökte få henne att sova nyss då hon verkade trött, men inte då.
Kanske snart...


RSS 2.0