31 mars 2010

Jag kan inte bestämma mig om vi ska åka till byn i morgon eller på fredag. Tänkte packa ner lite kläder och leksaker och sånt, men jag blev så trött i ryggen så det fick vara.
Det är ju så skönt att vara ensamma hemma, bara jag och prinsessan, och i tidno blir det vakta trappor, lådor, skåp, kaminer osv...suck. Men missförstå mig inte, det kommer bli jättemysigt också förstås.

Nåja, idag var jag och pigan på prom, eller ja hon sov ju. Men jag fick lite motion- kan vara orsaken till rygg-tröttet. Sen gjorde vi stan, handlade lite på systemet- ska bju fammo på lite baileys, köpte påskägg och annat på domus, och lite hårklämmor på lindex, några till mig, och några till Majas påskägg. Emilia skulle prompt på interflora och köpa presenter till mommo och fammo, så sagt och gjort- mommo fick ett ljus där det stod om kärlek och mormor nånting, fammo fick en kylskåpsmagnet med nåt om farmödrar.

Nästan hemma ringde min mor och sa att hon hade skåne-besök hemma, så istället för att gå hem hoppade vi i bilen och drog dit. Emilia blev lite förvånad att det var en 'bejbis' hos mommo. En 8 månader gammal Elin.
Men skojjigt såklart.

När vi kom hem kom Emilias fammo förbi och dom bytte påskpresenter.

Till kvällen tog vi en gemensam tvagning- jag duschade och pigan badade i baljan. Jag tog på mig trosor, då skulle hon också ha trosor-hon hittade ett par stringisar i min låda-dom tyckte hon att hon skulle ha och satte på sig dom halv om halvt. Jag satte på BH, lilla damen skulle också ha en- den hamnade runt halsen som ett halsband.
Aningen tidigt att börja med sånt kanske sa jag till henne. Men ni vet ungar, lyssnar inte för fem öre! ;P


Badar i baljan vid ett annat tillfälle

30 mars 2010

Idag har jag haft en jättetrevlig eftermiddag/kväll. Först var min pappa och hälsade på, det händer inte ofta. Bjöd honom på middag. Sen kom Tessan förbi efter jobbet och vi har druckit te och samtalat.
Nu ser jag ju hur mycket klockat hunnit bli. Gaaah! Kanske dags för kojen?

I morgon har vi inga planer alls jag och tösabiten, men vi får se vad vi gör. Vi ska nog iaf ut i världen och hitta på nåt. Emilia har inte varit utanför dörren sen i söndags. Stackarn. Jag var ju på arbetsförmedlingen idag iaf, samt en snabbis på Lindex och köpte mascara (har droppat vatten i den gamla ett x antal ggr-då är det dags för en ny!)


Busbönan


29 mars 2010

Idag skulle jag servera den kulinariska rätten 'Fiskbullar i hummersås och kokt potatis' åt Emilia som inte är kräsen med maten. Ungen totalvägrade. Det slutade med att jag själv snällt fick äta upp kattmaten (det är vad sambo kallar det-trodde inte dotter skulle instämma dock) och steka korv åt damen istället. Vilket snabbt som attan åts upp med otaliga namnam.

Vi har inte varit utanför dörren denna dag. Räknas att slänga ut sopor på balkongen? Men det har varit skönt att bara ta det lugnt. Min fammo ringde när hon var på Coop så jag behövde inte ens handla idag. Skönt!
Jag har världens bästa fammo♥ inte bara för att hon handlade förstås.
Till helgen ska jag och Emilisen åka till Tidno-byn och njuta av det förhoppningsvis fina påskvädret, umgås med släkten och bara vara.

Dom där Ellos lurade mig igen. Men nu hittade jag 2 par skor som jag trååånat efter en längre tid. Visserligen är det inte årstid ännu för dom, men det kommer ju snabbare än blixten.
Sist jag kollade på sandalerna var dom slut i alla stl. Men nu hittade jag igen. Converse-kopiorna tycker jag är snyggare än converse light themselves. Och 249 pix är ju som hittat!

Jag skulle ju ta en tidig kväll. Men se hur det gick med det återigen. Men det är ju skönt att vara HELT för sig själv. Utan ungar och gubbar rännande i hasorna.
Nåväl. NU ska jag göra mig nattaklar, sen blir det sova sött hoppas jag. Pigan har fått lite hosta, men verkar sova rätt ok ändå. Lite host och gnäll har hörts från rummet ikväll.

Tjing!

25 mars 2010

Dessa godingar från skopunkten har jag trååånat efter länge...men nu när jag äntligen ska få första utbetalningen i ÅR, finns dom såklart bara i 38 och större :(
Behöver 36!
*Snyft*


23 mars 2010

Bliver jag tredje magsjukeoffret månne?
Ont som satan i sidan/magen just nu.
Mår dock bra ännu.
Bidrar till klimathotet...

18 mars 2010

Idag har vi varit på middag hos svärmor, köttfärspaj. Gott! Emilia lånade badkaret också. Hon tyckte väl inte maten var nån höjdare.
Innan vi for hem var vi på ICA, och handlade lite nödigheter.
Väl hemma tillredde jag en smörgås åt lill-damen, den ratades. Sedan spydde hon över våran tygsoffa/golvet/sig själv.
Sen blev hon hur pigg som helst, busade och började käka smörgåsen. Tror inte det är magsjuka, då borde hon inte vilja äta eller vara så pigg. Jag gav henne välling också, fast lite mindre än vanligt.
Så det är bara vänta och se hur natten blir. Antingen blir det kräkstädning eller extra matning eftersom hon har närapå tom mage.

Det var allt kräksnack för idag.

Marknad i helgen. Men den skippar vi? Ingen lust att gå och trängas utan resurser, med vagn och hela köret. Njee...

Jag gjorde en vetenskaplig undersökning häromdagen när jag var och handlade och pantade burkar. Jag tänkte medan jag höll på panta att om det blir jämna burkar till slut så kommer jag få pengar nästa vecka. Och det blev jämnt antal burkar.
Så pengarna kommer nästa vecka. Yiihooo!

Kräksnacket igen då...
Det kräks fortfarande, just haft en bloggpaus på en timma drygt, för sanering av barn och dess säng.
Nu leker och busar barnet igen. Dock får barnet endast intaga vatten nu.

Over and out

13 mars 2010

Skrev just ett inlägg som försvann. :(

Nåväl, vi ska iaf på utomhuskalas med korvgrillning och pulkaåkning m.m idag. Ska bli kul. Emilia sover nu så hon ska orka med.




12 mars 2010

Hujedamej vilken dag...Och tusen tack till Liselotts pappa som hjälpte mig få igång min strejkande bil på Statoil! Liselott, du kan väl vidarebefodra ett litet tack nästa gång du pratar med familjen häruppe?

Jag coh Emilia hade varit och hälsat på kusinerna, lämnade hem Emilia sen for jag på statoil och tankade, sen var bilen död, eller den knorrade lite, men vägrade starta. Fick gå in på statoil och be om hjälp då ingen av mina resurser var hemma (byfräsare allihop). Fick ju hjälp tack och lov. For och körde med bilen till malmberget och sen lämnade jag hem den på parkeringen, för jag ville inte riskera att den blev stående på stan eller Coop.
Hur skulle jag då få hem matvarorna utan att ta knäcken på mig själv?
Jo jag hämtade barnvagnen från förrådet, och med vagn men utan barn gick jag på stan. Haha.

Nåväl, nu är jag hemma och har bestämt mig för att bara ta det lugnt, inget ovanligt iofs, men ändå.

Jaha, nu gastar emilia i toa att hon vill babababababababababaaaaaa=bada och det behöver hon så det måste hon väl få. Ska passa på att frisera henne lite samtidigt.

Hejhej!

11 mars 2010

Dom där HM. Nu får dom sluta. Inte kan dom väl hålla på skicka en massa erbjudanden på min mail?? Jaja, det är just det dom kan.
Jag föll för reklamen iaf. 25% rabatt på valfri vara-det blev en ny 'skötväska', för det behöööver vi ju, våran är ju trasig, och den har jag ju sytt själv, så dags för en riktigt fin.
Sen råkade det ju slinka ner annat också.
Det är farligt när man har konto där och kan betala sen...



Dessa tre ting blev det. Skulle ha ett packe med massa örhängen i olika färger, men glömde, ska kika in och se om jag kan lägga till dom.

10 mars 2010

Har nu kommit fram till att jag vill göra lite ljusare slingor i håret framåt sommaren. Vet inte riktigt hur, men detta var verkligen snyggt! Men jag kommer ju ha en sisådär 3-4 decimeter kortare hår. Minst! Dock är det på utväxt.


8 mars 2010

Måndag åter igen. Men som sagt, jag gillar ju måndagar. Har varit på ranten själv idag, på gojan och skickat ett paket, sen på kupan och fyndat lite-mest till Maja och Tradera :P De hade ju 25-kronorspåse. Sista anhalten var Coop, handlade lite nödvändigheter. Nej innan jag återvände hem svängde jag förbi Ica och postade brådskande brev rörande min ekonomi.

Nu borde jag kanske skriva lite på mitt personliga brev, ska till min coach på ons och få hjälp med det men måste ju ha nåt att utgå ifrån. Men har inte lust just nu.

Längtar till i morgon, det är inte varje morgon man får hemlevererat hembakt bröd av fammo före 08. LCHF, jajustja. Hoho, det går inget vidare just nu. Mest för att jag inte har råd att handla så mycket bra mat...
Det blev paltrester från svärmor idag. Gott!


7 mars 2010

Fått lill-bönan i säng för en stund sen. Blev lite senare läggning idag, eftersom vi varit till svärmor och ätit palt (LCHF-vänligt värre!) men gott var det. Jag lovar. Och sen lånade jag och Emilia badkaret, det var skönt. Det är inte varje dag man badar badkar. Det var väl ungefär ett halvår sen sist.


På tal om mitt LCHF:ande, har ju verkligen fuskat i helg, har inte dåligt samvete, för jag vet att jag ska sköta mig nu igen. Men saken är den att jag redan känner att fusket inte får mig att må bra i magen som är uppsvullen. Fast å andra sidan tror jag ju inte att jag bör äta fetare mat pga mitt andra magonda-vad det nu är? Nåja, det får gå ändå, så det så.

Åh, längtar till den dagen jag kan ta en egodag och åka till luleå och shoppa lite. Bara vi får ordning på ekonomin. Var och kikade på Tradera, det går bra där. Haha. Bumbostolen har gått upp typ 400% av det jag gav för den. Och det är 4 dar kvar...Jihoo. Visst det tar mig inte till luleå, men vi får mat för några dar. :)

Ska kika lite på Wallander nu. Hejhej.




7 mars 2010

Gårdagsmorgonen började med en DUNS! Emilia ramlade ner från min säng i sömnen, och var helborta. Men efter lite gnäll och en slummer på 30 sek var hon sig själv igen.

Vi har hunnit med en prommis igår och loppis. Köpte en bumbostol som jag lade ut på tradera, den är redan uppe i dubbla priset jag gav för den :) Det fanns en sittvagn där också, men jag tänkte att vi ändå inte har råd med den. Sen pratade jag med mamma, och hon skulle betala den, men då hade vi redan hunnit gå därifrån, när vi kom tillbaka var den såld. Crap!
Nåja, det kommer väl fler chanser...Men vi hade ju verkligen behövt en bättre vagn, en smidigare iaf.

Hade besök av Tessan också på eftermiddan, trevligt. Emilia gillar henne verkligen.

Sen på kvällen for jag till kusin A för lite melodifestival, gottigott och surr. Det var skoj, fast det blev lite sent. Min mor tittade förbi också.

Inatt har Emilia varit en besvärlig unge. Vaknat 03 ätit välling och bänglat till 6 när hon bestämde sig för att stiga upp. Om och om igen har jag fått lyfta henne från fotänden dit hon kravlat sig i halvsömnen, ville ju inte att hon skulle ramla ner igen. Borde kanske slängt henne i egen säng med lite mera välling, men jag var för trött.

Nåja, nu har jag redogjort för hela gårdagen. Superintressant läsning I´m sure.

Nu ska vi göra oss klara för lite frisk luft och korvgrillning i abborrtjärn med Emilias fammo, faster och kusiner.

HejsanSvejsan!

3 mars 2010

Så typiskt. Fick ju besked från a-kassan att det saknas en massa grejer. Ringde tjejen som har hand om mig på kommunen för att få uppgifterna som saknas. Men så är hon SÅKLART på semester till 15/3. Suck!
Nåja i morgon får jag försöka få tag i någon annan. Fast det hade ju känts bäst att prata med ordinarie.

Idag var jag och gjorde stan med Tessan. Fattiglappen jag köpte bara ett pappersark på brunsons. Bygdens nystartade scrapbookingbutik. Och en kaffe på Nyfiket. Men 17 spänn för en kaffe, och skit smakade den. Dyr skit!

Jag hoppas på mindre blåst i morgon, då kommer kusin och kusinbarn hit och vi ska ta en prom med våra kottar och sedan äta tacogratäng med tillbehör. Kommer bli mysigt och trevligt. :) Ser fram emot det.
Ska fuska och äta lite nachos :P
På tal om fusk hade jag en 'tycka synd om mig själv-dag' igår, och det slutade med en kaka och mjölk. Ajaj. Men det behövde jag tyckte jag, men det var nog något jag intalade mig själv. Onödigt kan tyckas såhär i efterhand.
Annars går det bara fint med nya kosten, men kan hända att min mage inte klarar av den, det återstår att se.



2 mars 2010

Nu är jag på G, och har verkligen bestämt mig. LCHF here I come :-) Ok, jag kommer inte vara benhård, men det har redan skett stora förändringar i min kost. Detta känns jättebra.

Idag har jag finslipat på mitt CV, det blev skitsnyggt, så snart har jobb också ;P

Nu ska jag fylla plånkan med småpengar till öppen lek i morgon, skyldig sen sist och klart jag ska ha kaffe i morgon även om jag skippar mackorna.

Sen soooova!


RSS 2.0