Jag lever

Jodå, jag överlevde gårdagen. Fast just gastroskopin var allt annat än angenäm. Den var inte trevlig nånstans, förutom sköterskorna (undersköterskor?) och läkaren.
Kväljde hela tiden för slangen i halsen var inte skön alls. Men det gick ganska fort, tog ingen bedövningsspray eftersom då får man inte äta på 2 timmar.
Efteråt var det ont i halsen. Och det kändes tjockt ännu idag när jag vaknade idag. Men det är inget problem att äta. Tack och lov.

Hur som helst såg det bra ut nere i magen. Jag är normal. Typ. Yey!

Korvar, köttbullar, mackor, pizza, hamburgare, plastmajs

Det suger att inte få äta! Till och med pigans leksaksmat ser mumsig ut.

Långt ner i halsen försök 2

Idag blir det av. Usch! Men det ska nog gå bra. Det får vi hoppas för jag ska ju jobba igen kl 16. (Gastron är 14.45)
Och jag sitter här och svälter. Tur jag fick äta frukost iaf kl 8. Men nog är det länge att vara utan mat för mig. Typ 8 timmar mer eller mindre. Har nog aldrig hänt, förutom när jag sover förstås. Men än så länge går det bra.


Bild från vårdguiden.se

Bakat bröd utan mjöl

Nyss blev jag färdig med mitt brödbakande, som visseligen inte tog så himla länge. Hade gått i ett nafs om inte min lilla pyttemini-matberedare blivit överhettad av malning av nötter. Den var tvungen att vila emellanåt.
Men bröden blev jättegoda iaf!



Receptet:

100g mandlar
50-100 g cashewnötter
½ dl fibrex
2 tsk bakpulver
2-3 msk rapsolja
1 burk kesella
1 ägg
lite salt
Sesamfrön att strö över

Det blir en gegga som man brer ut på ett bakplåtspapper (på en plåt förstås) 1 cm tjockt lager, strör sesamfrön över och sen gräddas det hela i ugn på 225 grader i 10 min.
Mumma!
Visst, det slår ju inte fammos eller mommos bröd, men för att vara ett så kallat 'LCHF-bröd' är det supergott.

Gårdagen

Bowlingturneringen. Hur gick det då? Av 36 lag som medverkade kom vi 'Team Vileda' TVÅA!!!!! Vi var ganska nära vinst också. Men det gick ju över förväntan i alla fall! Vi vann varsin smörgåsgrill. Vilken uppskattades av R i alla fall och är redan testad.
Såhär fina var vi. ( Kamouflerar brudarna eftersom jag inte frågat om dom vill vara med här)



Visst var det roligt med lite galej. Dock var det lite tjafs. Och huvudet har känts väldigt tungt idag, så det där med partajande är inget jag tänker ägna mig åt så ofta.

Snart ska jag iväg till S och hämta halva mitt liv som är kvar där sen igår. Allt från hårklämmor till bilen.

Ska jag göra min bebis klar för sängen innan dess.

Tjing

Idag smäller det!

Vinet är på kylning. Jag är tvagad. Ska göra lunch, det blir nog kesoplättar. Sen ut på Kicks en sväng.
Hämtar T innan 1 och vi drar förbi dollarstore innan vi åker till S och gör oss fina. *Host*

Tjing

Nu kommer bilden


I morgon...

Då är det dags för bowlingturneringen.
Tänkte ge en liten sneakpeek ( hur det nu stavas??)

Nähä nu tänker kameran hänga sig. Skit i det då.

Höres

Gastro inställd

Det blev inget långt ner i halsen idag, dom ringde igår att det är inställt. Ganska skönt. Men den dagen kommer ju sen igen.

Ändå superstressad. Kan inte slappna av, känns som en klump i bröstet hela tiden. Måste ta det lugnare...

Långt ner i halsen

Fyyy, sitter här och är nervös inför i morgon. Då står gastroskopi på schemat. Blä! Dum som jag var läste jag ett forum där folk beskrev hur det gått för dom :( Det skulle jag inte gjort.
Undra om jag ska be om att få bli sjukanmäld på jobbet efteråt, ifall jag måste ta lugnande?!?

Och till det värsta: Jag får inte äta efter kl 00 i natt. Hur tusan ska jag klara mig till mitt på dan. Gastron är 11.30 och jag kan tänka mig att det dröjer ett bra tag efter det innan jag får äta.

Känner mig stressad till tusen nu. Aaandas!

Minus

Igår var det en vecka sen jag verkligen startade mitt 'nya liv'. Haha känns lite uttjatat. Nåväl.

Har ju som sagt minskat rejält på kolhydratintaget, samt tränat och gjort plankor, vägde och mätte mig igår och måttbandet visade ca -2 cm och vågen ca - 1,5 kg.
Mycket angenämt!
Idag ska handlas mer bra matvaror. Har ju inte ätit mjukbröd på 2 veckor, men tänkte jag skulle baka eget så kallat LCHF-bröd.

För övrigt ska jag och bästa T ut på stan (röda korset) och leta utstyrsel till helgens bravader. Ska försöka få bild på snyggingarna sen. Som jag ska försöka lägga ut här är ju lite dålig på bilder. Oftast för att jag inte orkar föra över från kameran OM jag kommit ihåg att fota för det första.

Jag måste även gå till Skogörans och kolla på dom där dösnygga skorna -pumpsen- jag trånat efter i veckan  men 36 var lite trånga och 37 var som 38:or kändes det som.  Man tycker ju att om 36 är små i stl så borde ju även 37 vara det och då borde de passa mig. Ska höra om dom har andra exemplar i lager, ifall det skulle vara nåt fabrikationsfel.
Håller tummarna för det!
Har ju inte köpt partyskor sen 2007 typ. Så nu behöööver jag ju det.

Tjing

Shopping

Nu har jag handlat på internät.
Lilla pigan vill oftast inte gå på pottan, det är stora toan som gäller, men eftersom benen är lite korta så brukar donnan sitta alldeles på kanten och det resulterar i kiss utanför toan, eller så ramlar hon ner i den.
Detta ansåg jag som en bra investering:


En mindre toasits man sätter ovanpå vanliga sitsen. Från jollyroom.


Och så lite shopping till mig och mitt nya liv:




Såg på nyhetsmorgon där dom pratade om boken helhetsmetoden och det lät intressant just med KBT och matvanor, kände mig aningen träffad när dom pratade om att vissa inte kan hejda sig vid en chokladbit till exempel utan äter och äter, sen nästa dag är suget större än om man avstått. Och så vidare...

Kommer nu inte vara benhård på LCHF´s linje, men någonting åt det hållet och en gnutta sunt förnuft.
Ska testa om detta kanske kan göra min mage bättre. Blir dock ingen riktigt fet mat för mig, det funkar ju inte, det testade jag redan förra året.

Nu lite fix och plock här hemma innan det är dags för dagislämning och jobb.
Tjingeling!

Premiär : Afrodance

Jodå, jag har varit och skakat rumpa, ja hela kroppen. (Det var skitkul!) Känner redan träningsvärken komma smygande i ryggen.
Har just ätit lite fil o müsli, var döhungrig när jag kom hem, men nu ska jag slänga mig i duschen.

Tjing

Nu är det helg!

Jag kom hem från jobbet för en halvtimma sen. Och nu är arbetsveckan över! I morgon bär det av till stugan, när vi packat och handlat. Idag fungerar inte hjärnan ens för att fundera på packning tyvärr.

Idag på fm innan jobbet har jag hunnit med en massa känns det som. Efter dagislämning hann jag med en promenad, lämna in papper till jobbet och shoppa på apoteket (Sprit och alvedon-vad kan man mer behöva?)
Annars såsar jag på till sista minuten innan jobbet.

Det var så varmt idag så det var premiär för vår-jackan idag! Men nu på kvällen svinkallt, nåja -11 grader.

Natti


Aaaaw

Nyligen hemkommen från jobbet. Där var det semmelfika på eftermiddagen, och jag som var hungrig -jodå jag smäller i mig en hel semla OCH en hel kopp kaffe.
Vad magen tyckte om det?
Sväller upp som en ballong och gör aajajaj. Jag blev bestraffad för mitt lilla snedsteg direkt! Något bättre nu. Men jag var vrålhungrig när jag kom hem så jag har kalasat på rostmackor, vågade inte äta chili con carnen jag hade med till middag.

Nej nu soffläge och kolla gårdagens avsnitt av fam annorlunda och kanske En unge i minuten ( nåt nytt förlossningsprogram)

Dagens självporträtt:



Natti

Gissa vad?

Jag har börjat mitt nya liv igen. Haha. För sjuhundrafemtielfte gången. Det går bra än så länge. Jag har stått emot många frestande frestelser. Även skurit ner avsevärt på bröd o sånt.
Nu skulle man orka ta sig och träna också. Men det är alltid så mycket annat som kommer ivägen. Typ livet. Jobb & barn.
Känner mig ganska stressad för det mesta, så det känns lite för mycket att orka ta sig iväg oftast, men å andra sidan kanske det är det jag behöver?

Idag ska i allafall jag o T iväg på bowlinghallen och träna lite inför kommande kommunmästerskap. Det ska bli så kul. Det är väl ca 3 år sen jag var med sist, och då var jag preggo, denna gång kanske jag kan slå klackarna i taket. (Måste bara hitta klackar- till middan/festen efteråt, ska inte bowla i klackar-tror jag!?!)


www.gojane.com


Kanske nåt sånt? Haha, jag som knappt kan gå med några centimeters klack. Skulle stå på näsan efter 3 steg.

Näpp nu grejja lite innan vi styr mot malmivaara.
Tjing

Frånvaro

Min lilla blogg är lite tom nuförtiden, ja jag vet att jag mellan varven tar långa bloggpauser. Hade faktiskt velat göra en ny blogg. Är inte riktigt nöjd med denna. Helst inte namnet på´n. Jaja vi får se.

Ledig helg. Jag försökte övertala Emsan att vi skulle sova länge idag. Jojo vi vaknade 5:45. Alla tiders! Men jag gav mig f*n på att vi skulle ut på stan i alla fall, trots att hon började gäspa redan kl 8. Hon var lite på tvären när vi skulle iväg, men vi hade fikat lite och kom oss ut iaf. Men när vi gick in på 'domus' började gnället. (Lekparken hägrade) Nåja, mutade henne med lite lördagsgodis så gick det väl ok.

Handlade ögonfransböjare, har inte anv sen tonåren men fick nån idé att jag skulle ha en nu. En mascara fick också följa hem.
Men det var ju lindex och vårjacka till Emsan vi skulle titta på. Men fy farao vad trångt det var! Skitjobbigt. Och alla jackor är ju så himla tunna, vill ha en med lite foder. Nog för att det är tänkt man ska ha mer under, men ändå.
Irrade runt en stund innan jag gav upp och vi gick hem. (Men en liten mindre trevlig paus i stormen i lekparken)

När jag kom hem shoppade jag på Lindex shop-online. Det blev 3 par byxor. Ville ju passa på att utnyttja rabatterna som går ut i morgon och så hade jag ju presentkort på 300:-

Dessa jeans till mig. Gillade bakfickorna. Och så ser de lite högre ut så man kan trycka in fläsket ;) Återstår bara att se om dom passar, alltid svårt med jeans. Men jag har bestämt att dom SKA passa!


Till Emilia



Denna tyckte jag var skitsnygg. Synd bara att det var från barnavd. och nuförtiden ryms jag inte ens i 170 :(
Nu borde jag passa på att vila när E gör det, men det ÄR så skönt med lite (vaken) egentid. Och hon är extra gnällig/mammig/TROTSIG nu. Fast finast i världen ändå såklart. Men mamma blir så tlött...

RSS 2.0