Det är sådär

Idol-check! (hoppas Linni och Molly går vidare!)

Nattning
- check!

Traderamail-check!

Så sitter jag här framför dumburken igen. Klickar och klickar. Får givetvis inget vettigt gjort. Känner mig verkligen nere i skoskaften, en klump i magen och en i bröstet och en känsla av att aldrig vara riktigt glad, eller tillräcklig. Oroandes över stort och smått. Stressad. Där inne.

'Nu kommer alla känslorna på en och samma gå-å-å-ång'


Tradera

Jag borde skicka en massa vinnarmail, har sålt några grejer på tradera och tjänat ca 190 riksdaler. Det är fantastiskt hur man kan få betalt för grejer bara för att det står exempelvis 'Peak' på dom. Sålde ett 2-pack med tröjor för 116:- (peak), och ett 2-pack med tröjor för 2 kr (kappahl).

Sen borde jag förstås städa här. Ser ut som själve F**. Men det får vara. Jag har iaf vikt lite tvätt och rensat bort täcken o kuddar från soffan till soprummet. En hel säck + lite till. Väntar nu på idol.

Jag får väl ta och städa hela helgen. Jippie!
Fast jag hade önskat mig en ensamhelg. Städa, fixa och kanske ett glas vin i goda vänners sällskap? Jag kan inte förstå att det är så mycket lättare att få ordning när man är ensam?

Jag skulle vilja orka pärla lite också.

Sen är jag så less på dessa ryckningar i överläppen. Har hållit på av och till i snart en vecka. :/ Varför tusan ska det hålla på?

Och så jobbet då. Alla dessa för och nackdelar hit och dit. Orkar inte riktigt tänka på eländet.

Fy så negativ jag känner mig, bäst jag lägger ner nu. Känner att detta inte blir annat än ordbajseri.




Jobbtankar

Jaha, nu står jag här med två alternativ.

1. Bli omplacerad någonstans iom att jag är långtidspool
2. Söka min nuvarande tjänst och bli fast i resurspoolen (om jag skulle få tjänsten, annars gäller alternativ 1 i alla fall)

Om jag väljer 1:

Fördelar- Jag kanske skulle bli mindre stressad
             - Bättre gemenskap med kollegor
           
Nackdelar- Kan hamna var som helst (även p-ass)
               - Mindre lön
               - Större ansvar (tex vara KP)
               - Gemenskapen med kollegorna om man hamnar där det tjafsas


Om jag väljer 2:

Fördelar - Man får göra eget schema
              - Lönetillägg
              - Man slipper tjafset kollegor emellan
              - Man slipper vara KP
             
Nackdelar - Stressigt fara runt och aldrig veta var man ska
                - Då är jag verkligen resurspool. Och ej vikarie. Dvs fast i ruljangsen för evigt ;)
               


Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Lättast hade ju varit om jag bara fått förlängt, då hade det bara fortsatt och jag hade kunnat gnälla ändå. Men idag ringde vakansen och sa att jag får förlängt till sista okt. Sen är det finito. Jag som alltid haft sån beslutsångest.

Det som är så bra med resurs är ju att man slipper vara så nära. Man kommer och gör sitt för dagen och lämnar tjafs och allt som kan vara där. För i morgon har man ett nytt ställe att vara på. Ny personal och nya boende. Nu utgår jag från äldreomsorgen. Antagligen där man hamnar. Men det finns ju värre- personlig assistans tex.

BLÄ! Tror jag blir industriarbetare i stället. Jag är less på hela vården! Det finns ingenstans i princip där jag kan tänka mig att jobba!

Tv-möbel och soffa

Jodå. Vi har inhandlat en ny möbel, samma som i inlägget från igår. Monterat den har vi också, men det var inte det lättaste. FY! Jag blev då så grinig, en riktig surf***a. Förstår inte varför jag alltid får lust att skilja mig (är ju inte gift, men u get my point) när det är dags för att sätta ihop möbler?
Idag var jag nog för trött för att ens börja med någonting sådant, och att det var dåliga beskrivningar och delar som inte passade ihop gjorde ju inte saken bättre direkt! Inte heller att lilla fröken drog runt på alla skruvar, möbeldelar och allt möjligt. Pjuh!

Nåja, nu är det 'bara' 3 lådor kvar att sätta ihop, men det får bli i morgon. Samt städning av hela huset. Blev av med en massa förvaringsutrymme så vettetusan var jag ska göra av allt? En oktoberbrasa kanske?

Vi köpte en soffa också. Vi har ju pratat om det i något år, så nu slog vi till. Den kommer på fredag. :) En stoor en!

Nu tappade jag helt tråden, orken och gnistan. Hade massor på hjärtat som ville ut, men det försvann när John B kom och började vinka till mig.
Så godnatt mina vänner! Bättre uppdatering en annan dag.


Söndag, strax måndag.

Nej, det blir nog inget Tidno i veckan. Kanske till helgen? Har massa att göra här hemma. Vi ska dels och kolla någon tv-möbel i vitt, och så har jag lite annat jag vill hinna med. Jag hade ju dessutom en så hemsk dröm om Tidno i natt.
'Jag och Emilia skulle på skogspromenad efter odlingsvägen, då hör vi en massa oljud, barn som gråter/kvider i plågor och en massa metalliska ljud, var som att dom blev torterade på något vis. Fort gick vi åt andra hållet, rädda som tusan och vågade inte hjälpa barnen fast vi (jag) ville, E förstod ju inte riktigt vad som hände. Fick förklaringen att ljuden kom från idrottsarrangemanget vid tallbackaskolan. Men sen insåg jag att det bara var en undanflykt, för tallbacka var ju flera mil bort!'  
Ångestladdad dröm!

Nåväl, planen för i morgon är iaf att åka på EM och ev Möbelhuset och kolla möbler, sen åka till mamma och hälsa på/träna lite på crosstrainern. Varför inte göra två flugor på smällen? ;)


Denna har vi hittat på em.com som vi gillar


Nåväl. Nu har jag suttit här alldeles för länge. Trött som bara den, eftersom E bänglat i natt och jag drömt mardrömmar och haft svårt att sova. Hoppas jag får sovmorgon i morgon! Snälla söta älskling, sov!

 

Nedvarvning

Jobbat till 22. Nu nedvarvning innan läggdags- förmiddagsarbete väntar i morgon.

Idag har dock varit en rätt bra dag. Ätit bra (inga direkta onyttigheter) och tränat i hela 30 min! Längtar till måndag när träningstiderna för veckan släpps, då ska jag nog boka in mig på både afro och zumba.

Och till min stora glädje insåg jag att jag är ledig både måndag och tisdag! Hade ställt in mig på att det var jobb tisdag. Nu känns helgen inte lika tungjobbad.
Jag tror nog att jag och pigan ska ta en tur till Tidno om det passar.

Det slog mig även att föräldraledighetsansökan måste lämnas in snart om jag ska vara säker på att få vara ledig till jul, vet bara inte hur många dar jag törs ta. Är ju lite snål eftersom jag vill att dom ska räcka många somrar o jular.



Min lilla jättestora tjej!

Det (o)sunda livet

Tillåt mig skratta av förfäran. Hahahoho...

+0,6 kg på vågen sen förra veckan. + 0,9 kg sen 3-4 (?) veckor sedan. Bra jobbat!

– - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - -

Vad i självaste ¤%#(/()#)&%&&##!!!
Här har jag suttit och skrivit ett längre inlägg så kommer jag åt nåt så datorn backar flera sidor och sen är bara 2 rader sparade!

Nu går jag och städar!

Mammans lista då?

Fred på jorden!

Inga svältande/misshandlade/utsatta barn!

Utrotning av hemska sjukdomar!

Då detta kan vara lite svårt att ordna sådär, så kommer här en liten lista till. En mera ego en.

Böcker- Änglamakerskan av Camilla Läckberg
           - Tigerkvinnan av Katerina Janouch (skiljer ca 100:- på stan och på bokus.se synd den inte finns på pocket än...)

Pajform i porslin-kanske svärmor redan har nys om!?

Sponsring till 10-kort på fysion- inte billigt att komma i form, tur jag har kommunrabatt :P

Presentkort- är alltid bra. Lindex? Intersport? Möbelhuset?


Ja, inte vet jag så mycket mera just nu. Om man inte får önska sig mera ork och glädje och mindre stress och negativitet...Och fler timmar på dygnet! 




Emilias önskelista

Det är ju en hel månad kvar till kalas, men Emilia har redan en lista. Som kanske kommer fyllas på.



Lego duplo- gärna små förpackningar med figurer och djur (mamman köper nog startpaket med baslego)

Memoryspel

Doktorsleksaker

Velourbyxor-
stl 104 minst, behöver inte vara rosa eller lila :P

Matta till rummet- finns lagom stor på jysk med nalle puh

Hund som kan gå/skälla- eller katt eller vad som nu kan finnas, men inte i hårdplast utan med 'päls'

   lego från hikmet.se

söta velourisar från lindex- men vi gillar enfärgat också :)



Såklart blir hon glad över allt hon får. Men folk brukar ju uppskatta att få en hint!


Slut!

Jag är slut som artist känner jag. Jag o pigan har varit i farten sen 10, eller ja då gick jag till folkets hus och fick kod till dörren och lite info när vi ska ha loppis där i morgon. Sen hem och grejsa med lunch osv. Iväg till 'domus' o köpa lite mjölk, sen till mamma och få lite vuxet sällskap och så rotade vi fram lite mer loppisgrejer.
Då var klockan nästan 17.30 och hungriga som tusan. Försökte ringa Sibylla, inget svar såklart-for dit och köade i säkert 30 min med trött Emilia i famnen i omgångar då hon var jättetrött eftersom hon sovit i bilen, och hungrig på det.
Borde inväntat R och lämnat henne hemma. Nåja kallt som f*n var det i alla fall. E hade ju iaf lite bättre kläder på än jag. Tur det. Helst med tanke på att hon redan är krasslig.



Nyss har jag sprungit 3-4 vändor till bilen med prylar, tappade räkningen. Men än är det grejer kvar här hemma och i vagnsförrådet. Bara 5 grader ute så jag pälsade på mig, frusen som jag var, men nu är jag överhettad. Pjuh!




Onsdag

I morse vaknade vi i normal tid. Alldeles perfekt tid faktiskt. Ca 08.00. Men idag har E varit lite tröttare, men hon har inte fått sova. Vägrar ha en hyperaktiv unge flängande här till 22.30 igen. Pjuh! Gårkvällen var inte rolig.
Nu sitter hon och kvällsfikar, ja det blev ju lite sent, men det berodde på att mommo (min mamma) kom och hälsade på.
Vi blir hemma i morgon också då hostan hänger kvar och snoret varit riktigt gult. Få se om vi vågar oss ut på gården, eller om jag får ta rengöring av vagn och babybilstol när R kommit hem. Måste få ordning på grejerna tills på lördag då ska vi ha loppis på folkets hus.
Det finns platser kvar om nån är intresserad!

Justja. Vägning idag. Haha. +3 hekto. Men har haft en skitvecka. :( Inte tränat alls sen i torsdags. Orken har bara inte funnits. Inte lusten heller. Men sötsuget har fått sitt.
Och idag fick jag ont i handleden igen. Det gör ju att man inte heller är mer motiverad till nåt. Men mest sitter problematiken högre upp. Mycket därinne som hade behövt komma ut.

Nåväl. Ska sätta pigalisa i säng sen kanske handen håller för lite pärleri. Bara EN månad kvar till hantverksmässan i kåkstan med kära faster! (Och en massa andra pysselnördar :P)

           


Morgon mitt i natten

Kl 03.43 tittade jag på klockan första gången, och då hade tösabiten redan härjat ett tag. Trodde garanterat att hon skulle somna om men det har ännu inte skett i skrivande stund.
Jag har somnat om flera gånger redan, både i sängen och i soffan. Senast i soffan sov jag medan hon hoppade i den, det talar väl för hur trött jag är. Men nu hinkar jag kaffe i stället då hon inte visar tecken på att vilja sova än på länge. Hon hoppar, studsar, målar, pusslar, degar, bygger lego, tittar barnprogram om varannat. Pjuh! Och mamman som bara vill sova. Hon förstår mig inte alls.

Jag har till och med syndat och tryckt i mig en massa socker. Blä! Hoppas jag får till en prommis senare i em, förutsatt att jag fått sova lite idag.

Väntar på paketleverans, jag beställde ju en plattång här för någon vecka sedan. Fick besked att den hade skickats den 5/9 och nu är det ju 13/9, så jag tycker ju att den borde ha kommit, trots att man bor i lappmarkerna. Kommer den inte idag ska jag efterlysa den. Tänk om någon postanställd varit klåfingrig. Huga!
Sen väntar jag även på lite mobiltillbehör som nog kommer vilken dag som helst.




Såhär vill jag se min piga! Kanske i bekvämare ställning dock ;)

Måndag

Gissa om jag blev chockad när jag vaknade och klockan var 9.34 idag? Har nog aldrig hänt. Dessutom var Emilia rätt tungandad och när hon vaknade började hostan jäklas. Underligt att hon kunnat sova så länge.
Pigis har i alla fall hostat ända tills hon kräkts idag stackarn, varit trött och inte alls haft någon matlust. Så i morgon blir det VAB.

Jag har bara varit hemma med sjukling idag, förutom en sväng på Coop Konsum (domus) för att handla sjuklingmat - nyponsoppa, glass och risifrutti. Och så hämtade jag ut ett HM-paket. Och råkade slinka in på lindex en sväng.

 

Klänning från HM- vet inte om jag kommer trivas. Fin men är det min stil? Kommer jag se ut/känna mig gravid?
Sockorna hittade jag på Lindex, troligtvis kommer jag knöla ner dom till fotknölarna såvida jag inte har stövlar på, älskar dom!

Nånå, nu ska jag titta till lillärtan sen kanske samtala med karlen som bor i v-rummet.

Lördagkväll

Sitter och väntar på besök, men vetetusan var hon tog vägen. :/


Dagen har i alla fall bjudit på besök hos mami, rensat mina saker från mitt gamla rum. Så nu kan jag betrakta mig som utflyttad hemifrån ;) Nåja, har ju ännu lite saker som jag haft när jag var liten på vinden som Emilia ska ha sen. Som lite kläder och barbies och smålego.

Jag fick en ny telefon också. Jag beklagade mig över att kameran gått sönder i min gamla knapptelefon, hade nån Ericsson cyber-shot nånting. Och frågade Lantti (styvfar :P) om han varit nöjd med sin satio (som han haft för länge sen ) eftersom jag läst att kameran skulle vara bra i den. Någon timme senare kom han hem med en sån, och jag bara gapade. Han hade varit och köpt tillbaka sin eftersom killen som köpt den inte förstått sig på den och bara haft den liggande hela tiden. Den hade till och med skyddstejpen kvar på kameralinsen!

Så jag är glad!
Här kommer en bild jag tagit idag med den. Men man kanske måste fippla med inställningarna. Så mörkt som det ser ut att vara var det inte. Och så verkar den vara ganska känslig för att man rör sig, och min modell är oftast inte still.




Jag är dock mindre glad på min sämre hälft idag. Grr...


På min önskelista

Klicka för att förstora bilden
Poster från barnvanligt.nu

Morgonstund...

Halv 7 nångång vaknade min väckarklocka, men det kändes som att klockan på väggen skulle vara 04 eller något i den stilen. Nu är morgonfikat undanstökat och det är målarverkstad.

Jag kom hem vid 23-tiden igår efter att ha varit på prom med kusin V samt druckit te och surrat en massa. Väl hemkommen upptäckte jag att blåsan jag fick i söndags efter prom med kusin J hade gått sönder och det blodade lite. Hade tydligen lyckats sätta plåstret på snedden så det hade gjort mer skada än nytta tror jag :/ Det var inte skönt kan jag lova. Helst inte under min handspritbehandling.

Dagen bjuder på lite ego-aktiviteter som frissan. Men det blir bara lite toppning, hade velat sätta nån slinga i nån häftig färg i underhåret. Eller ja den hade kunnat vara så 'häftig' som ljusbrun/mörkblond också. Men jag har ju inte beställt tid för det, så det får väl bli en annan gång.

Jag beställde ju faktiskt en löshårs-slinga som skulle vara 'vinröd' men den var mer som min gamla egna hårfärg. Trist! 



 Hoppsan. höll på glömma bort att publicera, haha. Fastnade på tradera och kollade mera löshår ;)

Chocolat brownie

Jodå. Klev upp på vågen idag. -4 hekto sa den. Jag vet att det kan variera från dag till dag, men jag vill ju gärna tro att det beror på mitt mera sunda leverne.

Idag har jag varit på afro och skakat lite rumpa, det var svettigt. Tina körde hårt med oss. Väl hemkommen sövde jag lillskruttan, som med sin ynkligaste lilla röst sa - myyysa mammaaaa! Jovisst myste vi en stund på soffan och hon somnade på några minuter när jag pillade i hennes hår.
Sen var det dags att pilla i mitt eget hår. Ner i färgbyttan bar det, så nu ska jag tydligen ha en nyans som heter Chocolat brownie- eller mahognybrun med koppar på svenska. Tycker inte alls det skulle betyda samma sak egentligen...
Nåväl, jag är ännu blöt så jag vet inte hur det blir. Usch, jag som hatar att gå och sova med blött hår, men jag har inte nåt val, förutom fönen och det ska jag bespara håret denna gång.

Ska väl ta min träningsvärk och gå och sova. Bröstmusklerna är det som värker. Huga. Men dom behövde nog det och mer därtill.




Tränat

Jodå. Jag tog mig iväg till gymmet idag innan jobbet. Känner mig duktig nu. Och det SKA bli fler ggr! Igår hade jag en väldigt dålig dag. Ont i bröstet-konstig känsla, nåja när det försvann tog huvud och axelvärken över och stannade hela dagen lång.
For i alla fall och handlade på kvällen, där införskaffades godis på sambons begäran, och så kunde jag ju inte låta bli att smaka. Eller jag kunde ju ha låtit bli, men valde att äta eftersom jag tyckte så synd om mig ;)

Vägde och mätte mig i onsdags så i morgon tänkte jag göra det igen. Inte för att jag stirrar mig blind på siffrorna, men jag gillar statistik. Huvudsaken i min träning är i grund och botten att bli starkare och för att kroppen ska må bättre. Självklart är det ju en bonus om den blir lite snyggare också.

Nu är jag bara hemma på rast så jag ska lägga mig ner och sträcka mig en stund innan det är dags igen.

Sån där powerwalk di kallart

Jodå, en sådan blev det i förmiddags med kära kusin J :) Men det var inte bara trevligt sällskap och motion jag fick, utan även en trevlig vätskefylld blåsa på hälen. Nåja, det är smällar man får ta. 
Det känns i alla fall jäkligt bra att ha varit ute och rört på sig. Jag inbillar ju mig att det är därför jag haft energi att fixa lite här hemma efter jobbet tillåmed. Lite plock/disk/tvätt och omorganisering i nya och gamla förvaringsutrymmen.

På tisdag ca 11.15 kommer jag befinna mig på Sjöparksbadet för att träna lite grann. Hinner det för en gångs skull mellan dagislämning och jobb. :)
Nu är det hårda bud.

Men nu börjar John Blund blir otålig här, så ska väl knata i säng strax. Lilla prinsessan har ju somnat redan 19.30 (alltså mer normal tid) så hon kanske blir tidig i morgon. 



Poserar på mommos bro.
 
Denna donna har börjat prata så himla mycket nu. Till och med gubben på kiosken förstod att hon sa Emilia när han frågade vad hon hette.
Fast just nu är 'Dumma' det roligaste att säga. Dumma mamma/pappa/fammo/vovven/bilen osv. Jag misstänker starkt att boken 'Max Potta' är boven i dramat. (Dumma pottan)

Jusja, sängen med John var det ju.
Natti

På väg till mig



Med frakt blev det bara 373:- från fantastiska beautysecrets.se

Dag för dag

Jag har faktiskt skött mig bra i flera dagar nu. Ur nyttighetsperspektiv. Men ikväll var jag sååå sugen på nåt, men jag gav mig tusan på att det skulle kännas bättre sen om jag låter bli. Jag lät bli och det känns super.

Det har ju dock inte blivit någon träning, men jag har ju varit till massör/kiroraktor igår och fick strikta order om att ta det lugnt någon dag. Och det behövs, för jag är riktigt mörbultad. Hade massor med låsningar som hon fick lös både i rygg och nacke. Skönt!
Bara träningen kommer igång så är jag övertygad att jag kommer bli som en ny människa.

Men nu behöver jag min skönhetssömn, så med det säger jag godnatt för denna gång!

Nu får det vara nog! Igen.

Igår var ju sista augusti, och därmed anser jag att sommaren definitivt är över. Visst har det känts så ett tag nu, men nu är det ju september. Det känns ändå skönt på ett sätt. Man vet att nu är det pälsen på i princip, man behöver inte undra om man ska ta sandalerna eller inte. Termometern visar 6 grader trots att solen lyser.

Jag gillar faktiskt hösten, när man får mysa till det hemma. Och nu känns det lite extra roligt med lite nya möbler och så ska vi väl tapetsera lite i vardagsrummet också. När vi nu orkar. Här är lite förkylt. Jag snorar liite, gubben hostar lungorna ur sig men lillfia är frisk. Hon snorade dock först.

Sitter här och längtar tills lagerhaus öppnar sin webbshop kl 10. Det ska bli jätteroligt att gå dit och kika. Tror nog inte jag kan låta bli att lägga en order. Det riktigt kliar in shoppingnerven.

Har ju tänkt åka till Ikea men får se hur det blir med det, det är så mycket som behövs åtgärdas för pengarna, som mina trasiga tänder. Men det är ju så tråkiga utgifter. Men jag VET att det inte blir bättre att vänta.

Nåja, ledig dag idag. Ska väl se till att få nåt vettigt gjort innan jag ska på massage 13.30. Fy så skönt det ska bli att få ordning på ryggen/axlarna. Det jag tänkte meddela med detta inlägg var ju att nu får det vara nog! med snask och slöande. Ryggen säger ifrån ordentligt och vågen och måttbandet med.

Fast jag måste ju erkänna att havrekakorna i skåpet lockar. Men NEJ å det bestämdaste. NU FÅR DET VARA NOG!!!
Bara förkylningen går över så ska jag bannemig snöra på gympadojjsen och tränatränaträna.


RSS 2.0