TIsdagsTabata

Jaja, mycket träningsprat här nu, jag vet. Men det är mycket det som upptar mitt liv just nu, och det är rena uppåttjacket. Jag blir så glad ända in i själen (nåja en bra bit iaf) av att träna, och jag känner ju faktiskt mig starkare. Främst i rygg och handleder som varit problemområden, om någon sagt till mig  för några månader sedan att jag skulle göra fler än 3 armhävningar hade jag skrattat dom rätt i ansiktet och trott dom tappat förståndet.
Klarade ju 12 st på fyspasset förra veckan, och sedan dess har jag armhävat 3 ggr och då med ca 30 st per gång. Inte i ett kör men med 3 set.
 
Just nu har vi tjejstund här hemma, ganska skönt. Karlen i all ära, men ibland behöver man andhämtning från varann, eller bara vara själv hemma. Så snart blir det mys och sagoläsning, jag och pigan var på biblioteket för första gången någonsin i går så vi har lite nytt att plöja igenom. Sen kan man ju fråga sig varför vi inte varit tidigare, av rädsla att tappa bort nåt? Lathet? Inte tänkt på stället. Nåja nu är det ändring på det!
 
 

Zumba

ÄÄntligen kom jag iväg på ett träningspass utanför hemmets väggar! Hade tänkt köra dubbla, med skidåkning först, men då det nästan är storm ute så skippade jag det. Men zumba blev det i alla fall, roligare och svettigare än på länge. Härligt!
 
Planen för veckan ser ut som följer
Måndag- Yoga
Tisdag- Tabata
Onsdag- Vila eller Skidor kanske ;)
Tors- Tabata/zumba kombinerat pass
Fre-Skidor? Hemmaträning?
Lör- Skidor?
Sön- Zumba
 
Haha kan bara skratta, lite ambivalent kanske? Men jag vill så mycket men tar det lugnt och känner för dagen vad som känns bra för kropp och själ. Men Mån+tis är i alla fall spikat!
 
Och morgondagens höjdpunkt materiellt är att min beställning från HM kommer! Träningskläder of course ;)

Bland annat dessa grejjor:
 
Nu natta barn innan lugnet infinner sig.
 
 
 
 

Hemmaträning

Just genomfört ett hemmapass på 40 min. Men usch hade ingen ork. Jobbig vecka kan det bero på...
Det var väl bättre än ingenting. Hoppas jag.
 
Blev en barnlös eftermiddag, mommo kom och rövade bort henne. Vilken lycka! För henne alltså.
Åker och hämtar henne sen och så blir det väl melodifestivalen för traditionens skull ikväll.
 
 

VAB

Nu blev det så att jag fick ta första VAB-dagarna för i år. Typiskt att donnan skulle bli sjuk denna vecka, vi skulle ju och leka i hoppborgar då borgarkungen är i stan. Tur jag inte nämnt någonting om det.
 
Blir ju tyvärr dåligt med träning när man måste vara hemma, fick ställa in yogan igår, men när pigan somnat tog jag och körde ett 40-minuterspass hemmaträning. Det fungerar ju det med. Men är så sugen på skidåkning nu!
Skitbra att det finns så mycket 'gratisträning' man kan utöva. Det behöver ju inte kosta skjortan. Helst denna månad när jag är fattigare än någonsin. Ska till och med sälja på en loppis nästa helg. Så nu när jag är hemma så ska jag ta och rota fram lite skrot vi inte behöver eller ledsnat på.
 
 

Bilder från senaste turen

Kroppsscanning och fystest

Ja då var de momenten avklarade. Nu minns jag inte siffrorna riktigt men hamnade i alla fall i kategorin 'normal'. Kanon! Trodde iaf att muskelmassan skulle vara långt under medel! Nu är det alltså scanningen jag surrar om. Min metaboliska ålder blev 34, så +5 år, hmm. Nåja inte så farligt, men ska förhoppningsvis vara yngre om 4 veckor!
 
Fystestet då? Jo kan ju bara meddela siffrorna. Kul att jämföra sedan.
Armhävningar orkade jag 12.
Benböj hann jag med 55 st på 2 min
Doggies? Heter det så? Nåja gick iaf ut på att springa fram och tillbaka från vägg till vägg i lokalen och ta upp en mugg och lämna en annan. Hann med 27 vändor på 2 min.
Var helt slut sen! Pjuh!
 
 

2 år ses sist och fitnessutmaning

Oj vad tiden går. Var  ju snart 2 år sedan jag skrev något sist. Mycket har hänt och jag har smått funderat på att ta upp det här med bloggandet igen.
 
Vet inte riktigt var jag ska börja, men tänker i alla fall att jag kommer skriva en del om min hälsa. Den har det varit lite si och så med, men nu har jag tagit tag i träningsbiten och det känns så himla bra. Taggad till tusen! Det är nu 2 månader sedan jag återupptog träningen och jag vill bara mer och mer.
 
Idag har jag startat på en fitnessutmaning, varit på introduktion och gjort en kropps-scanning. Och hör och häpna jag hamnade i kategorin 'normal'! Förvånad? Ja faktiskt. Trodde muskelmassan iaf skulle vara under medel.
Nu har jag ju inte varit på uppföljningen men lite hum fick jag ju där och då. Och om 30 min ska jag på uppföljning med min coach Karin. Efter det blir det Zumba. Dit följer kusin A denna gång. Kul med sällskap ibland, trots att jag helst annars tränar själv.
 
Dags att hoppa i paltorna.

RSS 2.0